Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Інформація про роботу відділу земельних відносин за І півріччя 2021 року

0

Підсумувавши  роботу відділу земельних відносин за І півріччя 2021 р. слід зазначити що з утворенням Чопської міської територіальної громади до складу якої увійшли  наступні населенні пункти с. Соломоново, с. Тисаашвань, с. Соловка, с. Червоне, с.Есень, с. Тисауйфалу та с. Петрівка  збільшилася площа  відповідальності більш ніж в десять разів, що зумовлює  збільшення роботи відділу.

Утворено реєстр договорів оренди землі населених пунктів що увійшли до МТГ.

Відділом земельних відносин  в за І півріччя 2021 року було опрацьовано близько  двохсот листів та заяв від фізичних та юридичних осіб.

За звітній період Відділом земельних відносин спільно з комісією з питань  земельних відносин та містобудування було проведено 4  засідання, розглянуто 146 звернень та прийнято відповідних рішень  сесією Чопської міської ради. Надано відповіді на депутатські звернення, на інформаційні запити,тощо.

Протягом  І півріччя 2021р. була проведена робота з фізичними та юридичними особами по  переукладенню (поновленню) договорів оренди землі та проведення відповідної державної реєстрації в органах юстиції.

За звітній період видано  200  довідок про наявність та площу земельних ділянок які перебувають у власності чи користуванні осіб для оформлення пільг та соціальних виплат.

Відділом  надавалась консультаційна робота постійно діючій комісії з питань земельних відносин та містобудування, щодо  регулювання  земельного законодавства в сфері земельних відносин. Також, щоденно проводиться прийом громадян, де надається їм роз’яснення щодо оформлення, володіння, користування, реєстрації та розпорядження земельними ділянками на території ТГ.

Неодноразово підготовлено інформацію на електронних та паперових носіях про інвестиційно-привабливі земельні  ділянки з вичерпною інформацією стосовно кожного об’єкту окремо для потенційних інвесторів.

Тому, проаналізувавши роботу виключно, що стосується прямих повноважень відділу земельних відносин за І півріччя 2021року до бюджету міської територіальної громади фактично надійшло від орендної  плати за землю  з юридичних осіб – 2,7 млн. грн., з  фізичних осіб – 70 тис.грн. земельний податок за землю з юридичних та фізичних осіб склав 8,3 млн.грн.,  від продажу земельних ділянок 81 тис.грн.