Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Школа – вагомий ресурс громади

0

Провідним завданням, яке ставить перед собою освітня галузь Чопської міської територіальної громади, є підвищення якості освіти, зокрема через повне і своєчасне охоплення навчанням усіх дітей шкільного віку, упровадження нових методик навчання,  осучаснення освітнього середовища.

На забезпечення стабільного розвитку матеріально-технічної бази для перших класів Нової української школи закладів загальної середньої освіти Чопської міської територіальної громади з обласного бюджету виділено кошти у сумі 484,1 тис. грн., з  місцевого бюджету за рахунок співфінансування виділено кошти  у сумі  430 000 грн.

Виділені кошти будуть спрямовані на закупівлю комп’ютерів, принтерів, мультимедійного обладнання для класів з найбільшою наповнюваністю, наборів парт, візків для зберігання дидактичного матеріалу, килимків-конструкторів з пазлів, мікроскопів, наборів лабораторних з природознавства, глобусів фізичних, карт світу,  контейнерів для зберігання канцелярського обладнання, наборів на магнітах, наочних посібників, карток для вивчення математики, української мови.

На 2021 рік із місцевого бюджету виділено 2 033 000,00 грн., на виконання робіт по об’єкту «Капітальний ремонт приміщень, даху та фасаду будівлі початкової школи Чопського ЗЗСО І-ІІІ ст. №1 за адресою вул. Шкільна 11, м.Чоп». Основні роботи  будуть виконані цього року, а утеплення та оновлення фасаду – у 2022 році.

Найближчим часом буде оголошено тендерну процедуру щодо виконання робіт по цьому об’єкту: поточного ремонту мережі електропостачання початкової школи для безперебійної роботи мультимедійного обладнання, встановлення шатрового даху з металочерепиці, сучасний внутрішній ремонт класних приміщень.

Поряд із тим буде проводитися тендерна процедура щодо виконання робіт по капітальному ремонту Чопського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №1 вцілому: будуть оновлені парапети, фасад закладу, проведено сучасний капітальний ремонт класних приміщень, коридорів, вбиралень, який відповідатиме вимогам Концепції розвитку Нової української школи. На вищевказані роботи, які триватимуть упродовж трьох років, планується виділити кошти у сумі 22 133 000,00 грн.

Також із 2020 року триває капітальний ремонт внутрішніх приміщень у Чопському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №2 імені Іштвана Сечені за рахунок коштів угорського уряду. На сьогодні завершено сучасний ремонт спортивного залу, бібліотеки, та одного крила закладу.

Школа ‒ це вагомий ресурс для громади, тому вона має бути осучасненою, з комфортними умовами та підходами до навчання і виховання підростаючого покоління.