Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Артисти та колективи КЗ “Центр культури та дозвілля Чопської МТГ” та СБК-філій взяли участь у фестивалі “Гамора-2021″ (ФОТО)

0

“Гамора-2021″ — фестиваль народного та ковальського мистецтва в селі Лисичово Керецьківської ТГ Хустського району, заснований в 1987 році і проводиться на кузні в останні вихідні червня і радують завжди глядачів своїм виконанням та майстерністю одні з найкращих колективів Закарпаття. Зі своєю концертною програмою долучилися і наші колективи: народний аматорський хореографічний колектив “Ритми” (кер. Тиберій Сабов) Есеньського СБК-філії, народний аматорський вокальний ансамбль “Стражанка” (кер. Ірина Дагулич Ірина) Соловківського СБК-філії, КЗ “Центр культури та дозвілля Чопської міської територіальної громади” та співачка – директор комунального закладу Віра Сентипал.

Кузня Гамора – єдина в Україні та Європі діюча водяна кузня. Розташована на річці Лисичанка в селі Лисичово колишнього Іршавського району. Кузню запущено в 60-х роках 18 століття і відтоді вона не припиняє працювати.