Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Інформація про підсумки роботи Центру надання адміністративних послуг м.Чоп за 2015 рік

0

Із початку 2015 року Центр надання адміністративних послуг (надалі-ЦНАП) розташований по вулиці Головна, 43 (перший поверх). Переїзд із попереднього місця знаходження був вимушений, адже необхідно було витримати вимоги та стандарти для приміщення, які визначені в примірному регламенті центру надання адміністративних послуг.

Із початку 2015 року до Центру надання адміністративних послуг звернулось близько 4000 тисяч громадян, що на 50% більше, ніж за аналогічний період часу в минулому році. Позитивній динаміці слугував ряд прийнятих рішень, таких, як збільшення переліку адміністративних послуг, збільшення площі ЦНАП, перевід однієї одиниці з іншого відділу та інше.  Примітним є той факт, що за вказаний період роботи, надавши близько 3400 тисяч адміністративних послуги, на роботу ЦНАП та на роботу працівників не надходило жодної скарги. Отже, можна сміливо стверджувати, що створення «Єдиного вікна», яким є ЦНАП, є виправданим кроком та безумовно позитивно вплинуло на сферу адміністративних послуг.

Що стосується найбільш популярних послуг серед населення, то тут безумовним лідером є Управління міського господарства, адже у віданні цієї установи знаходяться адміністративні послуги з надання різноманітних довідок. До речі,  Верховною Радою прийнято законопроект № 2984, яким пропонується віднести до повноважень органів місцевого самоврядування надання адміністративних послуг, що мають найбільший попит серед жителів, зокрема реєстрацію місця проживання та зняття з реєстрації місця проживання особи, ведення відповідного реєстру територіальної громади, що в результаті позбавить жителів необхідності збирати відповідні довідки про склад сім’ї та проживання.

Також одним з лідерів по наданню адміністративних послуг являється Державна міграційна служба, послуги якої з початку 2015 року надаються через ЦНАП. У співпраці з цим органом є певні проблеми, адже центральні органи виконавчої влади не підпорядковуються органам місцевого самоврядування і впливу, як такого немає. Також основною проблемою в співпраці є відстань між ЦНАП та ДМС Ужгородського району, оскільки надання адміністративних послуг потребує щоденної передачі адміністративних справ, а відстань складає близько 30 км, виникає питання, яким чином здійснювати дану процедуру. Неодноразові звернення до керівництва обласного ДМС, голови ДМС України та Прем’єр Міністра України щодо сприяння у вирішенні даного питання, на жаль, не дали результату.

На сьогоднішній день перед виконавчим комітетом Чопської міської ради постали нові виклики та завдання, вирішення яких дасть змогу забезпечити містян новим спектром адміністративних послуг, суб’єктом яких зараз є Управління юстиції в Закарпатській області. Мова йде про прийняти функції державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень та державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємці у результаті чого мешканці міста Чоп зможуть отримати в ЦНАП такі послуги, як Державна реєстрація юридичної особи або фізичної особи, яка має намір стати підприємцем, видача витягу, виписки, довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, Державна реєстрація змін до установчих документів юридичної особи, Державна реєстрація припинення підприємницької діяльності фізичною особою – підприємцем за її рішенням, Державна реєстрація: права власності на нерухоме майно інших речових прав на нерухоме майно (крім державної реєстрації іпотеки нерухомого майна), видача витягу, інформаційної довідки та виписки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та інші.

Більш детально ознайомити з діяльність ЦНАП Ви можете перейшовши за посиланням http://old.chopska-gromada.gov.ua/cnap  або безпосередньо в приміщенні, що знаходиться за адресою:

89502, Закарпатська область, м. Чоп, вул. Головна , 43 chop-cnap@ukr.net.

телефон/факс 0(312)71-20-72

Працівники ЦНАПу вітають мешканців Чопа з прийдешніми святами, бажають усього найкращого, любові, злагоди та миру.

Свої зауваження, пропозиції та побажання щодо діяльності ЦНАПу можна висловити усно або в письмовій формі надіславши їх на адресу:

89502, Закарпатська область, м. Чоп, вул. Берег,2 chop@carpathia.gov.ua

89502, Закарпатська область, м. Чоп, вул. Головна, 43chop-cnap@ukr.net

                  Керівник ЦНАП                       М. Бублик