Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Відбулося засідання комісії з питань ТЕБ та НС (ФОТО)

0

Сьогодні, 1 березня, відбулося планове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Окрім членів комісії, у засіданні взяли участь начальник управління освіти, культури, молоді і спорту Марія Лугова, начальник відділу економіки та інвестицій Тетяна Чебан, представник Чопського прикордонного загону.

Присутні обговорили 3 питання порядку денного:

1) Про вжиття додаткових заходів та посилення контролю за протиепідемічною ситуацією на території Чопської міської територіальної громади:

1.1. Ситуація по захворюваності на території Чопської міської територіальної громади.

1.2. Ситуація по захворюваності у дошкільних та загальноосвітніх закладах на території Чопської міської територіальної громади.

1.3. Ситуація у закладах харчування, на  ринках, закладах торгівлі.

2) Стан пожежної безпеки  Чопської міської територіальної громади.

3) Затвердження Орієнтовного плану роботи комісії на 2021 рік.

По першому питанню виступив начальник відділу охорони здоров’я Віктор Курин, який доповів, що наприкінці лютого суттєво збільшилася кількість осіб, котрі захворіли на коронавірусну хворобу COVID-19, наголосив на необхідності дотримання обмежувальних протиепідемічних вимог.

Також доповіла начальник управління освіти, культури, молоді і спорту Марія Лугова, яка зазначила, що на території Чопської МТГ серед дітей кількість випадків захворювання незначна. Разом із тим було зауважено, що Червонівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів у зв’язку з виявленням захворюваності на коронавірусну хворобу працівників педагогічного колективу переведена на дистанційне навчання.

Начальник відділу економіки та інвестицій Тетяна Чебан зазначила, що представникам закладів харчування та торгівлі надавалися роз’яснення щодо протиепідемічних вимог. Крім того, після введення адаптивного карантину підприємцям надавалися відповідні пам’ятки.

Членами комісії було вирішено активізувати проведення вибіркового контролю за дотриманням протиепідемічних вимог епідемічної безпеки поширення COVID-19.

Також було запропоновано релігійним громадам проводити богослужіння в онлайн-режимі для уникнення скупчення людей.

Щодо стану пожежної безпеки доповів начальник 7 ДПРЧ Управління ДСНС України у Закарпатській області Лайош Каршай, котрий зауважив, що наприкінці зими на території Чопської МТГ було ліквідовано близько 7 пожеж, серед яких і загоряння сухої трави. Було наголошено на дотриманні протипожежних вимог, необхідності проведення рекультивації поблизу сміттєзвалища.

Про орієнтовний план роботи комісії на 2021 рік доповіла начальник відділу з питань режимно-секретної та мобілізаційної роботи, ТЕБ і НС Лариса Фомічова, яка наголосила на питаннях, котрі будуть розглядатися впродовж року.