Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Про роботу комісії з питань ТЕБ і НС протягом 2020 року

0

В Україні цивільний захист є функцією держави, реалізація якої покладається на органи державної влади, органи місцевого самоврядування, а також на керівні органи підприємств, установ і організацій. Реалізація заходів державної політики у сфері цивільного захисту є одним із пріоритетних напрямів роботи органів виконавчої влади усіх рівнів. Кожний рівень єдиної державної системи має координуючі та постійні органи управління щодо розв’язання завдань у сфері запобігання надзвичайним ситуаціям, захисту населення і територій від їх наслідків, систему повсякденного управління, сили і засоби, резерви матеріальних та фінансових ресурсів, системи зв’язку та інформаційного забезпечення. Основним координуючим органом на всіх рівнях єдиної державної системи попередження і реагування на надзвичайні ситуації техногенного і природного характеру є комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (далі – ТЕБ та НС). Вона координує діяльність органів державної виконавчої влади, відповідних рівнів, пов’язану з безпекою і захистом населення, реагуванням на надзвичайні ситуації, а також здійсненням заходів щодо попередження виникнення і ліквідації наслідків аварій, катастроф і стихійних лих. Комісія з ТЕБ та НС Чопської міської ради діє на підставі  рішення виконавчого комітету Чопської міської ради від 22.12.2015р. № 194 «Про створення комісії з питань ТЕБ та НС та затвердження Положення про неї».

     Протягом 2020 року було проведено 32 засідання комісії. Основні питання були пов’язані  з заходами  щодо  епідемічної ситуації по місту Чоп  на COVID-19. Комісія вчасно реагувала на вимоги законодавства і дотримання на її території карантинних обмежень. З установами, організаціями. підприємствами, ФОП велася роз’яснювальна робота  по рішенням комісії , надавалися матеріали для використання в роботі щодо тимчасових  рекомендацій відповідно до Постанов Головного санітарного лікаря України. Плідна робота та вчасно прийняті рішення  членів комісії сприяли тримати контрольовану ситуацію по захворюваності на COVID-19 на території міста.

Розглянуті питання протипожежного водопостачання в м. Чоп. Копії протоколів були направлені до Львівського територіального управління філії «Центр будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель» АТ «Укрзалізниця».

Про стан техногенної безпеки на території м. Чоп де був затверджений перелік  потенційно небезпечних об’єктів. Розглянуто питання про міста збереження матеріального резерву, та продовження його накопичення відповідно до Програми на 2021-2025 роки затвердженої рішенням п’ятдесят третьої сесії сьомого скликання Чопської міської ради від 03.09.2020 року №17.

На офіційному сайті Чопської міської ради оприлюднюються протоколи засідань, та вчасно надавалася інформація про питання які розглядались на комісії та які приймались рішення.

На рішення комісії ТЕБ та НС, розпоряджень керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації проводились вибіркові перевірки представниками Держпродспоживслужби та Ужгородським районним відділенням поліції Ужгородського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Закарпатській області, працівниками міської ради підприємств, установ, організацій, ФОП з дотримання карантинних вимог, та проводили роз’яснювальну роботу   з дотримання  тимчасових  рекомендацій на їх виконання.

Протягом 2020 року готувалась інформація на розпорядження голови облдержадміністрації, листи регіональної комісії ТЕБ і НС, листи управління з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами облдержадміністрації та інші контрольні документи відповідно до визначених термінів виконання.

Завданням  комісії  Чопської міської ради з питань ТЕБ і НС на 2021 рік є подальше впровадження профілактичних заходів з запобігання виникненню надзвичайних ситуацій на території громади та вжиття заходів по недопущенню подальшого розвитку, а також, локалізації і ліквідації надзвичайних ситуацій, які мають розвиток на території громади, здійснення заходів у сфері цивільного захисту та техногенно-екологічної безпеки на території громади.