Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Санаторно-курортне лікування учасників АТО

0

Управління соціального захисту населення Чопської міської ради повідомляє, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 31.03.2015 р. № 200 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті на забезпечення постраждалих учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням» (далі – постанова) учасники АТО мають право звернутися до управління для постановки їх на облік, для подальшого забезпечення санаторно-курортними путівками.

Безкоштовними путівками на санаторно-курортне лікування забезпечуються:

 1) учасників бойових дій — щороку строком на 18—21 день;

 2) інвалідів війни — позачергово щороку строком на 18—21 день;

Згідно постанови для отримання путівки особа повинна перебувати на обліку в органах соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання.

Для взяття на облік особа чи її законний представник:

- подає заяву;

- медичну довідку лікувальної установи за формою №070/о;

- копію посвідчення учасника бойових дій або інваліда війни;

- копію військового квитка (за наявності) та копію документа, що підтверджує безпосереднє залучення особи до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення.

Згідно Постанови Кабінету Міністрів України №110 від 1 березня 2017 року учасники АТО мають право самостійно вибирати заклад санаторно-курортного лікування.

З метою якісного надання послуг обраний заклад повинен відповідати вимогам встановленим постановою. За інформацією, щодо вибору санаторно-курортних закладів, можливостей лікування, умов проживання та харчування, вартості путівки особа може звернутися до управління соціального захисту.

Надання  путівки учаснику АТО оформляється шляхом укладання тристороннього договору між органом соцзахисту, особою та адміністрацією обраного санаторію.

Забезпечення путівками здійснюється в межах виділених коштів, які розподіляються пропорційно до кількості осіб, що перебувають на обліку для забезпечення санаторно-курортним лікуванням.

На сьогодні Управлінням соціального захисту населення розпочато організаційну роботу щодо укладання угод для забезпечення послугами із санаторно-курортного лікування зазначеної категорії осіб в порядку черговості відповідно до поданих ними заяв.

Для отримання більш детальної інформації щодо санаторно-курортного лікування учасників АТО звертатися в управління соціального захисту населення Чопської міської ради за адресою: м.Чоп, вул. Залізнична,1 (кабінет 11, тел. 71-10-69).