Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Інформація щодо харчування у дошкільних навчальних закладах Чопської МТГ

0

Чопська міська рада надає інформацію щодо харчування дітей в закладах дошкільної освіти Чопської міської територіальної громади.

Відповідно до рішення другої сесії сьомого скликання другого засідання Чопської міської ради від 24 грудня 2015 року № 23 відсоткове розмежування оплати за харчування  дітей в ДНЗ «Казка» з 2016 року становило 60% – за рахунок батьків та 40% – за кошти місцевого бюджету.

Питання про підняття вартості харчування та співвідношення плати 60% на 40% виносилось на обговорення батьківських комітетів у 2017 та 2019 роках.

На основі проведеного аналізу норм виконання харчування дітей та моніторингу цін на продукти харчування, а також за поданням директора ДНЗ «Казка» запропоновано на розгляд сесії підняття вартості харчування до 40 грн., але питання щодо розмежування оплати за харчування повторно не розглядалося. Відповідне рішення було прийнято сорок п’ятою сесію сьомого скликання Чопської міської ради від 27.11.2019 року № 12, яке вступило в дію з 01 січня 2020 року.

Разом із тим у 2020 році була завершена адміністративна реформа і відповідно до  Закону  України  №1009-ІХ “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування та районних державних адміністрацій” здійснено реорганізацію сільських рад та визначено адміністративним центром новоутвореної громади Чопську міську раду.

Таким чином для забезпечення безперебійного харчування, проведення тендерних процедур на закупівлю продуктів, виконання фізичної норми на дитину, визначеної санітарним регламентом, з метою забезпечення збалансованого харчування дошкільнят виникла потреба впорядкування вартості харчування в усіх приєднаних закладах дошкільної освіти до єдиного показника. Відповідне рішення було прийняте в грудні 2020 року.

Однак зважаючи на важкість ситуації, яка склалася в країні під час карантину, було вирішено на черговому засіданні сесії внести зміни у відсоткове співвідношення плати за харчування в закладах дошкільної освіти Чопської міської територіальної громади  у співвідношенні 50% на 50 %.