Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Чопський міський голова провів зустріч із представниками “Єврокар” та індустріального парку “Соломоново” (ФОТО, ВІДЕО)

0

Сьогодні, 26 січня, відбулася зустріч Чопського міського голови Валерія Самардака з генеральним директор ПрАТ “Єврокар” Ігорем Царенком, членом наглядової ради ПрАТ “Єврокар”, головою Федерації роботодавців Закарпаття, Володимиром Пановим, заступником директора ТОВ “Сезпарксервіс” Мариною Паращинець, виконавчим директором Регіональної асоціації органів місцевого самоврядування “Закарпаття – за чисте довкілля” Володимиром Сураном.

У ході зустрічі було проведено ознайомлення з виробничими потужностями  заводу “Єврокар”, зауважено щодо незалученого потенціалу автомобілебудівного заводу, наголошено на умовах, котрі необхідні  для розвитку повномасштабного автовиробництва.

Головну мету зустрічі окреслив Володимир Панов: “Держава вступила в нову фазу свого розвитку,  ми  де-факто живемо в реаліях нового адміністративно-територіального устрою. Це абсолютно нові реалії. Виходячи з того, що центральна влада не підготувала та не розробила детальні алгоритми перехідного періоду, в країні може розпочатися ера “організованого хаосу й ірраціоналізму”. З метою мінімізації цього впливу дуже важливо спрогнозувати можливі негативні наслідки, та грати на випередження. І керівництво територіальної громади та  бізнес повинні спільно розробити ефективні алгоритми взаємодії в цих умовах, і на регулярній основі проводити зустрічі й розв’язувати нагальні питання задля створення принципово нового середовища, яке допоможе економіці здійснити  прорив”.

Разом із тим обговорено перспективи розвитку проєкту індустріального парку “Соломоново” (ІПС), зокрема, проведена презентація можливостей для локалізації виробництва автокомпонентів на Закарпатті. Наголошено на внесені ІПС в Стратегічний план розвитку території та позиціювання його території  для  залучення  інвестицій, сприяння в реалізації  інвестиційних проєктів, що в подальшому може стати значним резервом для економічного розвитку та підвищення соціального добробуту  Чопської МТГ.

Після обговорення проєктів Валерій Самардак відзначив, що накреслюються позитивні перспективи розвитку територіальної громади та індустріального парку: “Маю наміри зробити Чопську міську територіальну громаду однією з найкращих в Україні. Проєкти, які сьогодні представлені, є проривними, і можуть стати тим локомотивом, який забезпечуватиме сталий розвиток громади”.

Наостанок було домовлено про активну учать у розробці Стратегічного плану розвитку Чопської міської територіальної громади, подальшу плідну співпрацю та окреслено подальші кроки щодо покращення умов для  залучення інвестицій та створення нових робочих місць.

Матеріал за основою інформації Федерації роботодавців Закарпаття