Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Інформація про роботу відділу ведення Державного реєстру виборців протягом 2020 року

0

Відділ ведення Державного реєстру виборців Чопської міської ради у 2020 році виконував всі основні завдання, які визначені чинним законодавством України та службою розпорядника Державного реєстру виборців. Згідно статистичних даних, що містяться на сайті Державного реєстру виборців станом на 31.12.2020 року кількість виборців Чопської міської територіальної громади становить 11965 виборців.  Довідково: м.Чоп – 7114 , с.Есень – 1320, с.Петрівка – 324, с.Соловка – 638, с.Соломоново – 1107, с.Тисаашвань – 623, с.Тисауйфалу – 215, с.Червоне – 624). Станом на 04.01.2021 року в базі даних Державного реєстру виборців по м.Чоп є такі дані: загальна кількість записів – 7633, до яких входять дані про загальну кількість виборців -7114, з них 6854 виборців зареєстрованих в м.Чоп і 260 без виборчої адресит – зняті з  реєстраційного обліку по місцю вибуття; померлих 514 виборців; особи, яким скасовано громадянство – 2; недієздатних – 3; особи, які не здатні самостійно пересуватися – 31. На території м.Чоп є 53 вулиці та 1177 будинків, які  формують  межі виборчих дільниць.

Працівники відділу ведення Державного реєстру виборців Чопської міської ради постійно здійснюють: перевірку відомостей, співставлення через систему пошуку в автоматизованій інформаційно-телекомунікаційній системі “Державний реєстр виборців”( далі АІТС); внесення необхідних записів, чи змін до електронних карток виборців; знищення записів про виборців; внесення до електронної бази  Реєстру даних про 18-ти річних, та відсутніх виборців; зміну прізвища, імені, по батькові; зміну дати і місця народження; зміну виборчої адреси в межах м.Чоп та прибуття / вибуття виборців (виборча адреса виборця визначається за зареєстрованим місцем проживання та адресою житла виборця відповідно до Закону України “Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні”); набуття та зняття статусу нездатних самостійно пересуватися; набуття та зняття статусу недієздатних; внесення записів про дату смерті виборців. Ці дії провадяться на основі отриманих відомостей про виборців в результаті поновлення бази даних Реєстру; опрацювання звернень громадян міста та інших органів Реєстру, переадресованих засобами АІТС “Державний реєстр виборців” та  на виконання доручень Служби розпорядника реєстру.

Відповідно до   статті 22 Закону України “Про Державний реєстр виборців” (далі Закон) відділом ведення Державного реєстру виборців здійснюється щомісячне (до 5 числа) поновлення бази даних Реєстру. Суб’єктами подання у відповідності до цієї статті Закону на території м.Чоп є – Ужгородський районний відділ Головного управління державної міграційної служби України у Закарпатській області, Ужгородський міськрайонний суду Закарпатської області, орган реєстрації Чопської міської ради,  управління праці та соціального захисту населення Чопської міської ради, Ужгородський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Головного управління юстиції у Закарпатській області, військові частини Т0300 та  1493.  Відомості періодичного поновлення Державного реєстру виборців  у визначені терміни перевіряються  працівниками відділу за допомогою спеціального програмного забезпечення  та завантажуються до системи АІТС  для внесення зміни до бази даних Державного реєстру виборців. Також, у разі проведення уточнень записів, які не співпадають з базою даних Реєстру при обробці даних періодичного поновлення, за результатами запитів до відповідних органів, працівники відділу самостійно створюють відомості, які називаються ініціативними і проводять  зміни, актуалізуючи їх до правильних даних. Слід зазначити, що у 2020 році без порушень термінів було завантажено всі планові відомості, подані суб’єктами періодичного поновлення.

У 2020 році  працівниками відділу ведення Державного реєстру виборців було опрацьовано 103 відомості відносно 1061 особи.

Працівниками постійно проводиться робота щодо забезпечення  підтримки в актуальному стані АІТС Реєстру, шляхом візуального та автоматизованого контролю за повнотою і коректністю персональних даних Державного реєстру та виявлення некоректних записів( кратних включень).

За період 2020 року було видано 349 наказів начальника відділу ведення Державного реєстру виборців Чопської міської ради, щодо внесення відповідних змін відносно персональних даних  осіб  бази даних Державного реєстру виборців та внесення записів до бази даних Держреєстру. А саме :

 – про внесення запису до бази даних реєстру- 45 наказів, відносно  67 осіб;

 – про внесення змін до ідентифікаційних персональних даних виборця у реєстрі- 85 наказів,  щодо  288 осіб;

  • про вибуття виборців – 18 наказів відносно 38 осіб:
  • зміна виборчої адреси за зверненнями інших відділів- 144 накази відносно 397 осіб;

-знищення запису по ст 17 ч.5 – 55 наказ  відносно 112 осіб;

-знищення кратних включень -2 накази  відносно 2 осіб.

На особливому контролі перебувають завдання, що стосуються забезпечення розгляду заяв та запитів  громадян згідно статей 19,20,21 Закону України “Про державний реєстр виборців”.

У 2020 році у відповідності до статей 19 та 20 цього Закону було зареєстровано 28 заяв виборців:

 – щодо включення до Державного реєстру виборців- 9;

 -щодо зміни ідентифікаційних персональних даних – 2;

 -про зміну виборчої адреси- 14;

 – електронні звернення – 3.

На виконання цих заяв було здійснено відповідні зміни в базі даних Реєстру та надіслано повідомлення виборцям про відповідні зміни. На жаль, у проміжний період  між виборчими процесами спостерігається  мала активність виборців міста з цих питань, вони активізуються тільки під час  виборчого процесу.

25 жовтня 2020 року були проведені місцеві вибори. Працівниками відділу ведення Державного реєстру виборців у відповідності до Календарних планів основних організаційних заходів з підготовки і проведення місцевих виборів було своєчасно і якісно виконано всі планові завдання. А саме, для ефективної роботи було організовано роботу працівників відділу у вихідні дні протягом жовтня 2020 року. Слід зазначити тісну співпрацю органу Реєстру з територіальною (ТВК) та дільничними виборчими комісіями (ДВК) під час проведення зазначених виборів.

Працівниками відділу ведення Державного реєстру виборців в зазначені терміни було проведено друк уточнених і попередніх списків виборців на звичайних виборчих дільницях та  іменних запрошень  виборцям, які  були передані  у приміщенні ВВ ДРВ  дільничним виборчим комісіям ( про що було складено Акти певного зразка).

Наприкінці 2020 року були проведені експертні випробування комплексної системи захисту інформації АІТС ДРВ за Типовою програмою та методиками проведення випробувань органу Реєстру виборців, був призначений адміністратор безпеки та оператор відділу ведення Державного реєстру виборців, а  також був затверджений перелік осіб, які мають право доступу до приміщення Відділу ведення ДРВ Чопської міської ради.