Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

25 січня — завершення посиленого карантину

0

Нагадуємо, що 25 січня локдаун закінчується, який розпочався 8 січня. Після цього Україна повернеться до обмежень “помаранчевої” зони, заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Адаптивний карантин буде діяти в Україні до 28 лютого.

Надалі формат карантину може повернутися до адаптивного з декількома зонами (“зеленою”, “жовтою”, “помаранчевою” і “червоною”). Міністр охорони здоров’я Максим Степанов зазначив, що МОЗ планує перехід до стратегії зміни протиепідемічних заходів в залежності від рівня захворюваності в регіонах.

Правила карантину з 25 січня

З понеділка під забороною будуть масові заходи з кількістю учасників понад 20 осіб, при цьому обов’язково соціальне дистанціювання.

Кінотеатри та театри зможуть працювати при заповнюваності залів не більше 50% місць для сидіння.

З 25 січня перестане діяти заборона на роботу ТРЦ, непродовольчих магазинів та ринків, закладів побутового обслуговування.

Обслуговування відвідувачів в кафе, ресторанах та інших закладах громадського харчування буде дозволено з 07:00 до 23:00 із забороною проведення розрахункових операцій після 22:00. В інші години можливо тільки здійснення замовлень на винос.

Крім того, в закладах громадського харчування будуть діяти правила дистанціювання: розсадження гостей – не більше 4 повнолітніх за столом, дистанція між столами – від 2 метрів.

Залишається під забороною діяльність розважальних закладів – дискотек, нічних клубів, закладів харчування з організацією дозвілля.

З понеділка відкриються спортзали, фітнес-центри, басейни, але з обмеженням відвідувачів – не більше 1 людини на 20 кв.м.

Громадський транспорт продовжить працювати з існуючими обмеженнями кількості пасажирів за кількістю місць для сидіння.

Діяльність об’єктів, які надають послуги з розміщення, буде заборонена, за винятком готелів.

Під забороною залишається проведення планових госпіталізацій, крім паліативної допомоги, лікування онкологічних хворих, допомоги вагітним і невідкладної допомоги.

Так само буде заборонено залишати місця самоізоляції, обсервації, перебувати в громадських місцях без маски та документів, що засвідчують особу.

Як працюватимуть заклади освіти після локдауну

У Міністерстві освіти рекомендували з 25 січня повернутися до змішаної або очної форми навчання в університетах, технікумах, закладах середньої спеціальної та професійної освіти.

Дитячі садки продовжать працювати в звичайному режимі і після локдауну.

У МОН повідомили, що у зв’язку із закінченням дії додаткових обмежень, 25 січня свої двері знову відкриють школи, заклади позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти, — повідомляють в РБК-Україна.