Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Міський голова закликав керівництво області посприяти у вирішенні питання передачі громаді медичного майна в повному обсязі (ВІДЕО)

0

У період реорганізації медичної галузі КНП “Ужгородська районна клінічна лікарня” Ужгородської районної ради втрачає свої повноваження на території новоутворених громад, тому відповідно до вимог чинного законодавства має передати їм майно, яке використовується для надання медичних послуг населенню.

На жаль, у керівництва медичної установи є плани щодо демонтажу та вивезення сучасного цифрового рентгенологічного апарату, який знаходиться за адресою м. Чоп, вул. Приозерна, 4 та був закуплений за кошти, зокрема, громад сіл, котрі приєдналися до Чопської міської територіальної громади.

Разом із тим з нового року Чопська міська рада взяла на себе витрати щодо сплати комунальних послуг усіх медичних установ, які знаходяться на території громади, незалежно від їхнього адміністративного підпорядкування. Отже, збережено повний обсяг медичного обслуговування на території громади.

Відділом охорони здоров’я двічі направлялися листи до керівництва лікарні з проханням надати інвентаризаційні акти наявного рухомого та нерухомого майна, за допомогою якого надаються медичні послуги мешканцям громади, однак жодної змістовної відповіді так і не отримано.

Міський голова закликає керівників Закарпатської обласної ради та обласної державної адміністрації вплинути на головного лікаря з метою виконання законодавства України та передачі новоствореній громаді медичного майна в повному обсязі.