Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Допомога дитині – працевлаштування для Вас

0

Якщо Ваш вік від 35 до 65 років, Ви мали досвід тісної взаємодії з дітьми (маєте власних дітей, або працювали у сферах, пов’язаних із вихованням чи доглядом), маєте бажання допомогти дитині, яка зазнала труднощів, пропонуємо стати патронатним вихователем. Сімейний патронат – це комплексна оплачувана послуга, яка передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини в сім’ї патронатного вихователя у період подолання дитиною, її батьками складних життєвих обставин та/або у період прийняття рішення щодо подальшої долі дитини (усиновлення, влаштування до прийомної сім’ї, ДБСТ, під опіку тощо).

Суть послуги патронату полягає у забезпеченні сімейного догляду дитині, яка тимчасово залишилися без батьківського піклування. Дитина перебуває у «тимчасовій» сім’ї до 3-х місяців, у вкрай складних випадках – до 6-ти. Патронатний вихователь проходить спеціальне навчання, надалі сім’ї надається всебічна підтримка у догляді за дитиною від спеціалістів різних галузей, тобто від так званої Міждисциплінарної команди.

За надання послуги патронатний вихователь щомісяця отримує:

  • грошове забезпечення в розмірі 5-ти прожиткових мінімумів для працездатних осіб;
    при влаштуванні 2-х і більше дітей, віком до 1 року, неповнолітньої вагітної, дитини з ВІЛ, грошове забезпечення збільшується на 10% за кожну дитину та категорію, але сумарно не перевищує 50%;
  • соціальну допомогу на утримання та виховання дитини в розмірі 2-х прожиткових мінімуміввідповідно до віку дитини;
  • сплату єдиного внеску за загальнообов’язкове державне соціальне страхування за патронатного вихователя.

За відсутності патронатних сімей, вилучені з біологічних сімей діти потрапляють в інституційні заклади, це негативно впливає на їхній емоційний розвиток, адже навіть найкращий заклад не може забезпечити належною увагою і турботою кожну дитину. Їм необхідна підтримка, тепло та індивідуальний підхід, які можна отримати лише у сімейному середовищі.

Для детальної інформації звертайтеся за телефоном 71-23-03.