Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

3 грудня – Міжнародний день людей з інвалідністю

0

Міжнародний день людей із інвалідністю встановлений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН 14 жовтня 1992 року. Мета, заради якої цей день був проголошений, – це дотримання прав людини і участь з особливими потребами в житті суспільства.

Проведення Міжнародного дня людей із інвалідністю спрямовано на привернення уваги до проблем цієї категорії суспільства, захист їх гідності, прав та благополуччя. В Україні проведення цього дня встановлене Указом Президента, починаючи з 1993 року.

Звичайно, цей день не можна називати святковим, проте він підкреслює необхідність досягнення забезпечення рівних прав осіб з інвалідністю і їх участі в житті суспільства. Міжнародний день людей із інвалідністю – день підведення підсумків зробленого для цієї категорії громадян, аналізу фактичного становища людей з особливими потребами в суспільстві і визначення планів щодо поліпшення їх життєвого рівня.

9 осіб та сімей з обмеженими фізичними та ментальними можливостями отримують соціальні послуги у Чопському міському центрі соціальних служб. Людям надається допомога у працевлаштуванні, їхні інтереси представляються у державних структурах, надається психологічна підтримка та гуманітарна допомога.

Переймаючись буденними проблемами, не варто забувати про те, що поруч з нами живуть люди з інвалідністю, вони потребують допомоги і уваги. Захищаючи гідність таких людей, ми захищаємо своє людське обличчя. Інвалідність – це не вирок. Практика показує, що люди з інвалідністю можуть бути і стають повноцінними членами суспільства, відмінними фахівцями, соціально активними і життєрадісними людьми, які надихають багатьох, зокрема, і абсолютно здорових членів нашого суспільства. Тож давайте підтримувати одне одного, залишаймося людьми!