Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

У міській раді засідали міська робоча група з питань легалізації виплати заробітної плати та міська комісія з питань погашення заборгованості

0

Сьогодні, 2 грудня, у Чопській міській раді в онлайн-режимі відбулося спільне засідання міської робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства у частині мінімальної заробітної плати, та міської комісії з питань своєчасності і повноти сплати податків та погашення заборгованості із заробітної плати та інших соціальних виплат.

На порядок денний виносилися наступні питання:

  1. Розгляд питання щодо легалізації праці та виплати заробітної плати по м.Чоп.
  2. Розгляд питання щодо вжиття заходів щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати, інших соціальних виплат та податкового боргу.

Станом на сьогодні виплата заробітної плати по м.Чоп є вищою мінімального рівня, заборгованість із її виплати в економічно-активних підприємствах відсутня.

Нагадуємо, що мінімальний страховий стаж, необхідний для призначення пенсій у 2020 році становить 27 років, який щороку збільшуватиметься і у 2028 році становитиме 35 років. Періоди, за які не сплачено єдиний соціальний внесок, до страхового стажу не зараховуються.