Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

У міському БК відбулася зустріч письменником Андрієм Любкою (ФОТО, ВІДЕО)

0

16 жовтня у Чопському міському Будинку культури в приміщенні дитячої бібліотеки відбулася зустріч із відомим письменником Андрієм Любкою,  організована  за ініціативи благодійного фонду “Центр громадських ініціатив” у рамках проєкту “Закарпаття єдине”.

Для інформації:

Андрій Любка пише для видань «Радіо Свобода», «Збруч». Куратор міжнародних літературних фестивалів, зокрема Meridian Czernowitz, «Київські лаври». Живе в Ужгороді.

За першу збірку віршів «Вісім місяців шизофренії» отримав нагороду як кращий дебютант 2007 року.

Популярність автору в Україні та за кордоном приніс роман «Карбід» (2015), що увійшов до короткого списку «Книги року BBC» та був номінований на найвищу літературну нагороду у Польщі.

Творчий доробок: поетична збірка «Сорок баксів плюс чайові» (2012), прозові книги «Спати з жінками» (2014), «Кімната для печалі» (2016), «Саудаде» (2017), «Кілер+» (2018), роман «Твій погляд, Чіо-Чіо-сан» (2018).

Автор художніх перекладів з польської (Богдан Задура, Лідія Осталовська), хорватської (Светислав Басара, Мілєнко Єрґович), англійської мови.

Нагадаємо, що у рамках проєкту “Закарпаття єдине” у Чопі відбулися вистави “Хома та щука” Закарпатського академічного театру ляльок “Бавка” та “Уклін тобі, моя Україно!” Закарпатського обласного музично-драматичного театру імені братів Шерегеїв