Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Чопський міський голова взяв участь у форумі, присвяченому проблемам енергоефективності та енергозбереженню (ФОТО)

0

6-8 жовтня у Києві відбувся форум, присвячений проблемам енергоефективності та енергозбереженню в енергетичній сфері споживання. Єдиним представником малих міст України на заході був Чопський міський голова Валерій Самардак, котрий виступив спікером на одному із дискусійних майданчиків, де обговорювалися проблеми з енергозбереження та енергоефективності в малих територіальних громадах, які після завершення реформи децентралізації стануть основними замовниками інноваційних енергетичних проектів.

Під час  форуму очільник Чопа мав чимало важливих робочих зустрічей, серед котрих і з головою парламентського комітету з питань енергетики  Андрієм Герусом, під час яких обговорювалися проблеми, що виникають у громадах в енергетичній сфері, а також шляхи їхнього вирішення, зокрема, як зробити місто енергетично незалежним.

 Як член Асоціації міст України наш міський голова був включений до пілотного проєкту під кураторством ДП «Держенергоефективність», спрямованого на реалізацію державної підтримки малих міст України, що активно беруть участь у програмах із енергозбереження. Була підтримана ініціатива керівника Чопа запустити такий пілотний проект у нашому місті, котрий би заклав міцний фундамент до проєкту Програми соціально-економічного і культурного розвитку під початковою назвою «Чоп — місто комфортного проживання», що дозволить економити кошти місцевого бюджету та направляти їх на інші сфери життєдіяльності громади.