Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

30 вересня Україна відзначає день усиновлення

0

Усиновлення – це особлива дорога батьківства. Благородна і складна, переповнена емоціями, очікуваннями, тривогами і обов’язково надбаннями – і дитини, і дорослого.

Реалізація права дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування, на виховання в сімейному оточенні можлива завдяки її влаштуванню, до сімейних форм виховання: усиновлення, під опіку, піклування, в прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу. Пріоритетною формою влаштування в Україні є саме  усиновлення.

Усиновленою може бути та дитина, у якої розірвані юридичні стосунки з батьками. Тобто такі діти мають юридичний документ про те, що їхні батьки втратили батьківські права стосовно цієї дитини.

Усиновлення – це юридичний процес, під час якого рішенням суду створюються нові, постійні відносини між батьками та дитиною, і який полягає у передачі батьківських прав та обов’язків від однієї родини до іншої, це прийняття у сім’ю дитини на правах народженої, з усіма правами та обов’язками, як з боку дорослих так і з боку дитини.

Якщо Ви небайдужі до долі дітей і у Вас є можливість і бажання взяти на виховання хоча б одну дитину – зробіть це!  Кожна дитина заслуговує на щастя, підтримку та любов. 

Детальну інформацію щодо усиновлення можна отримати в службі у справах дітей виконавчого комітету Чопської міської ради (м.Чоп, вул.Залізнична,1,  каб.№ 6; телефон 71-23-03).