Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Інформація про роботу відділу архітектури та містобудування за І півріччя 2020 року

0

Пріоритетними напрямками роботи Відділу архітектури та містобудування Чопської міської ради були розробка та здійснення заходів у відповідності основних завдань відділу. А саме:

— забезпечення реалізації державної політики у сфері містобудування та архітектури на території міста;

— координація діяльності суб’єктів містобудування щодо комплексного розвитку територій, забудови міста, поліпшення його архітектурного вигляду, збереження традиційного характеру середовища і об’єктів архітектурної та містобудівної спадщини;

— забезпечення додержання законодавства у сфері містобудування та архітектури, державних стандартів, норм і правил, затвердженої містобудівної документації, здійснення контролю за їх реалізацією.

У відповідності  до вищенаведеного, за звітний період було виконано наступне. Враховуючи чинне законодавство, Програму комплексного розвитку території м. Чоп на 2016 — 2020 роки,  а також пріоритети  громади м. Чоп  в напрямку містобудування:

  • приведено у відповідність Програму комплексного розвитку території м. Чоп на 2016 — 2020 роки шляхом внесенням змін, результатом чого є  деякі рішення  Чопської міської ради;
  • попереднього підготовлено частину документації щодо розробки містобудівної документації, а саме  Детального плану території обмеженого вул. Берег, вул. Берегівська, вул. Миру, вул. Шевченка для подальшого будівництва КНС-8.

На підставі затверджених відповідних програм Чопської міської ради були складені завдання на проєктування найрізноманітніших об’єктів будівництва.  Серед них: капітальні ремонти багатоквартирних житлових будинків (по вул. Головна, буд. 20, буд. 22), капітальні ремонти тротуарів по вул. Квітовій (від вул. Берег до вул. Майстерської), по вул. Головній (від  вул. Шкільної до переїзду) по вул. Приозерній (від вул. Млинної до залізничного переїзду); будівництво ділянок мережі водопостачання в м. Чоп — відповідно ІІ та ІІІ черги; капітальних ремонтів фасадів Чопських шкільних закладів. Тобто, загалом 9 завдань на проєктування (в т. ч. подекуди з відповідними додатками, додатковими відомостями на основі містобудівної та землевпорядної документації).

За звітний період відділом архітектури та містобудування було підготовлено 2 проєктів рішень, з яких: 1 на чергове засідання виконавчого комітету та 1 — на чергове засідання сесії Чопської міської ради; надано 8 відповідей на листи ОДА та 2 — на розпорядження ОДА; надано 5 відповідей на заяви мешканців міста; підготовлено та видано: — 5 висновків до проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок; — 5 Будівельних паспортів для забудови земельної ділянки; — 1 містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки; — 12 адресних довідок; продовжено дію 1 Паспорту прив’язки тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності (на приватних  земельних ділянках). Також, в межах компетенції відділу було проведено консультації для громадян в частині отримання адміністративних послуг та суміжних питань щодо господарської діяльності.