Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Відбулося засідання комісії з питань ТЕБ та НС (ФОТО)

0

Сьогодні, 11 вересня, у міській раді відбулося позапланове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Окрім членів комісії, у засіданні взяли участь Надія Жук в.о. директора комунального некомерційного підприємства  «Чопський центр первинної  медико-санітарної допомоги».

Було розглянуте 1 питання порядку денного:

1. Епідситуація по захворюваності на COVID-19  в м.Чоп.

З початку реєстрації епідемії  коронавірусної інфекції станом на 10.09.2020 р. у місті Чоп зареєстровано 57 випадків захворювання на  COVID -19, показник на 100 тис. нас. становить 640,0. Основне число випадків реєструвалось протягом травня , в червні зареєстровано 1 випадок, протягом липня хворі на коронавірусну інфекції в місті не виявлялись. Початок погіршення ситуації відмічається з  серпня.  Протягом останніх двох тижнів у місті зареєстровано 22 випадки захворювання, показник на 100 тис.нас. становить 247,0 (при допустимому 40,0 на 100 тис.населення). Із числа захворілих діти становлять  2 випадки – 9,0%, зокрема, дитина до року і дитина у віковій категорії 10-14 років. З початку роботи організованих колективів ДНЗ «Казка» та загальноосвітні заклади випадків захворювання серед  дітей і персоналу  організованих колективів не зареєстровано. (Дитина шкільного віку з серпня перебуває на самоізоляції як контактна із захворілою мамою).  Зареєстровано  чотири сімейних вогнища  з числом захворілих: в одному – 3 особи, в трьох – по дві особи.  Із числа захворілих основний відсоток  хворих  знаходяться  на амбулаторному лікуванні – 95,5%, госпіталізовано 1 хворого, що становить 4,5%.

По соціальній ознаці захворілі за останні два тижні  розподілені наступним чином: приватні підприємці -2, пенсіонери – 6 (27,2%), працівники Укрзалізниці -2, Укрпошти -2, благодійний фонд (на території м.Ужгород, проживають в м.Чоп) – 2,  діти – 2,працівники підприємств – 1, непрацюючі – 5.

Коефіцієнт виявлення випадків захворювання протягом останніх двох тижнів становить 22,9% (допустимий 11%).  Показник  середньої кількості тестувань  методом ПЛР на 100 тис.нас.  за останній тиждень  – 797,2  (допустимий не менше 24,0на 100 тис.нас.) – (61 взірець на дослідження ПЛР).

Показник  динаміки зростання випадків інфікування COVID-19  становить 14% (при допустимому 10%). Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 10.09.2020 року визначила нове епідемічне зонування,  відповідно до якого м.Чоп Закарпатської області віднесено до «червоної зони».

Під час комісії було вирішено, що з 00:00 14 вересня 2020 року по всій території міста Чоп забороняються:

1) регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним, залізничним транспортом, міським електротранспортом, у міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному сполученні, крім перевезення:

- легковими автомобілями, кількість пасажирів, включаючи водія, в яких не більше п’яти осіб без урахування осіб віком до 14 років;

- службовими та/або орендованими автомобільними транспортними засобами підприємств, закладів та установ за умови забезпечення водіїв та пасажирів під час таких перевезень засобами індивідуального захисту в межах кількості місць для сидіння і виключно за маршрутами руху, про які поінформовано не менше ніж за два дні органи Національної поліції;

2) відвідування закладів освіти здобувачами освіти, закладів культури та спорту міста Чоп;

3) приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сферах культури, закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо), інших закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, торговельного і побутового обслуговування населення, крім:

- торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням і садивним матеріалом;

- провадження банківської та страхової діяльності, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів, діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, технічного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій, діяльності з ремонту комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку, об’єктів поштового зв’язку;

- торговельної діяльності та діяльності з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень.