Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Відбулося засідання комісії з питань ТЕБ та НС (ФОТО)

0

Учора, 9 вересня, у міській раді відбулося позапланове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.  Окрім членів комісії, у засіданні взяли участь, заступник начальника Ужгородського МРВ Управління ДСНС України у Закарпатській області Роман Петрик, заступник начальника 7 ДПРЧ Управління ДСНС України  у Закарпатській області Василь Щербан, головний спеціаліст Ужгородського районного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області Руслан Мороз, головний інженер КП “Чистий  Чоп” Ігор Ларьков, головний спеціаліст відділу міського господарства Дмитро Зязін, начальник фінансового управління Наталя Абрамова.

Було розглянуте 1 питання порядку денного:

1. Про аварію на каналізаційній мережі на вулиці Миру.

На вулиці Миру 07 вересня трапилася одна з найбільших аварій на каналізаційній мережі протягом останніх 50-ти років. Бетонна  каналізаційна труба (500 мм),  яка знаходилась  на глибині близько 2 метрів і прокладена ще у 1961 році, повністю розсипалась, що спричинило внутрішній обвал землі, непропускання каналізаційних стоків та підняття їхнього рівня на КНС №2. При асфальтуванні вулиці Миру наприкінці минулого століття каналізаційний колодязь був повністю закритий дорожнім покриттям товщиною близько 60 см та завалений побутовим сміття, котре накопичувалося десятиліттями. Наслідком аварії стала примусова зупинка КНС №2, внаслідок чого були  підтоплені підвали окремих багатоквартирних будинків. Місто на сьогодні забезпечується водою та в нічний час іде відкачування стічних вод.

Керуючись Постановою КМУ від 24.03.2004 року № 368 «Про затвердження Порядку класифікації надзвичайних ситуацій за їх рівнями», Наказом Міністерства внутрішніх справ України від 06.08.2018 року № 658  « Про затвердження Класифікаційних ознак надзвичайних ситуацій» класифікувати ситуацію, яка склалася  з руйнуванням каналізаційної системи по вулиці Миру, неможливо і вона  не підлягає жодній одиниці виміру та порогові показника ознаки надзвичайної ситуації. Тому цю подію неможливо розглядати, як техногенну аварію надзвичайної ситуації на сьогодні.

Члени комісії вирішили, що  ситуація, яка склалася на каналізаційній мережі по вулиці Миру, не підлягає жодній одиниці виміру та пороговим  показникам ознаки надзвичайної ситуації.

Станом на 10 вересня аварія на каналізаційній мережі повністю ліквідована, триває облаштування пошкодженого дорожнього покриття.