Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

У місті пройшла конференція педагогічних колективів

0

Учора, 27 серпня, відбулася конференція педагогічних працівників міста “Освіта  на шляху впровадження Нової української школи: підсумки 2019/2020 навчального року та основні завдання на 2020/2021 навчальний рік”.

Цьогоріч конференція відбулась в онлайн-режимі. Начальник управління освіти, культури, молоді і спорту Марія Лугова розповіла про нові досягнення та проблеми в умовах реформування освітньої галузі, моделі освітнього процесу в садочках, закладах загальної середньої освіти, дистанційне та змішане навчання, харчування учнів, досягнення 2019/2020 навчального року та пріоритети на новий 2020/2021 навчальний рік. Зокрема, повідомила, що  цього річ в ЗЗСО міста продовжуватимуть навчання 1058 школярів, до перших класів зараховано 93 першокласники. Акцентувала, що під час нового навчального року варто звертати увагу передусім на безпеку.

“Ті умови, в яких наразі працюємо, внесли свої корективи. Попередні 6 місяців живемо в умовах пандемії. Ми на належному рівні завершили попередній навчальний рік, хоча виклики були дуже серйозними, як для дошкільних, так і для закладів загальної середньої освіти. Новий навчальний рік так само пройде з певними особливостями. Наше завдання, щоб 1 вересня всі діти пішли до школи, і не дистанційно, а очно. Ми повинні все зробити для цього: серйозно підходити до вимог і рекомендацій МОЗ,  виконувати їх на належному рівні.  Навчальні заклади міста забезпечені безконтактними термометрами, засобами індивідуального захисту, дизинфікуючими засобами. Це вимога сьогодення. Без цього ми, на жаль, не зможемо відповідно до діючих вимог розпочати, провести і завершити 2020/2021 навчальний рік.

В умовах адаптованого карантину ми і надалі продовжуватимемо комунікацію з батьками, учнями, використовуватимемо всі засоби організації дистанційного навчання: електронні освітні платформи, месенджери, ”,– наголосила Марія Орестівна.