Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Відбулося засідання комісії з питань ТЕБ та НС

0

Сьогодні, 20  серпня, у міській раді відбулося позапланове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Окрім членів комісії, у засіданні взяли участь, спеціаліст Ужгородського МРВ Управління ДСНС України у Закарпатській області Владислав Пазина, головний спеціаліст Ужгородського районного   управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області Руслан Мороз.

Присутні обговорили питання про стан поширення в місті коронавірусної хвороби COVID-19.

За даними моніторингу рівня епідемічної небезпеки в місті помітне зростання захворюваності. За 19 днів серпня серед жителів міста виявлено 14 випадків захворювання. Усі випадки реєструються серед дорослого населення працездатного віку. Усі працюючі, в тому числі в установах, закладах міста. На даний час усі захворілі знаходяться на самоізоляції, проходять амбулаторне лікування. Важких випадків не зареєстровано.

За даними Ужгородської міжрайонної філії ДУ «Закарпатський обласний лабораторний центр міністерства охорони здоров’я України» станом на 20.08.2020 року на території міста 34 хворих на короновірусну хворобу COVID-19 із них 19 вилікувалися, 14 хворих, 1 летальний випадок.

З урахуванням обговорення та протоколу регіональної комісії з питань ТЕБ та НС від 19.08.2020 року №18, комісія вирішила ввести додатково на території міста Чоп обмежувальні протиепідемічні заходи:

- обмеження функціонування закладів (приміщень), які використовуються (здаються в оренду) для проведення масових заходів (весіль, випускних вечорів, поминальних заходів тощо);

- обмеження проведення богослужінь у приміщеннях храмів, молитовних будинках, інших культових спорудах. Богослужіння проводити тільки на відкритому повітрі з дотриманням усіх протиепідемічних вимог;

- обмеження роботи закладів громадського харчування у закритих приміщеннях;

- проведення спортивних заходів без участі глядачів.