Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Стартував сезон полювання на пернату дичину

0

8 серпня 2020 року в межах мисливських угідь Ужгородщини стартував сезон полювання на диких птахів.

Встановленими днями для полювання на пернату дичину є субота та неділя.

Відповідно до ст. 14 Закону України «Про мисливське господарство та полювання» мисливці мають право полювати з наступними документами:

  1. Посвідчення мисливця.
  2. Щорічна контрольна картка обліку добутої дичини і порушень права полювання з відміткою про оплату державного мита.
  3. Дозвіл на добування мисливських тварин (ліцензія, відстрільна картка, дозвіл на діагностичний та селекційний відстріл).
  4. Відповідний дозвіл на право користування вогнепальною зброєю у разі її використання.
  5. Паспорт на собак мисливських порід.

Всі вищеперераховані документи мисливець зобов’язаний мати під час здійснення полювання, а також транспортування або перенесення продукції полювання і пред’являти їх на вимогу осіб, уповноважених здійснювати контроль.

ЗАБОРОНЕНО полювати немисливською (зокрема з військової) вогнепальною, пневматичною та іншою стрілецькою зброєю, а також нарізних вкладок, напівавтоматичної або автоматичної зброї.

Саме це і є найбільшим порушенням під час полювання на пернату дичину.

За порушення правил полювання передбачена адміністративна відповідальність згідно ст. 85 Кодексу України по адміністративні правопорушення.

З метою проведення додаткових профілактичних заходів щодо боротьби з браконьєрством та іншими порушеннями правил полювання, а також недопущення надзвичайних подій в ході даного заходу працівниками з контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи Ужгородського районного відділення поліції Ужгородського ВП ГУНП в Закарпатській області наголошено, щодо дотримання мисливцями правил полювання, використання ними  належної їм зброї, наявності в них необхідних документів та дозволів на право зберігання та носіння мисливської вогнепальної зброї. У разі виявлення порушень спеціальних правил та умов щодо носіння, зберігання, перевезення зброї, боєприпасів до неї та пристроїв, до їх власників будуть застосовуватись жорсткі заходи адміністративного (ст. 190, 191, 192 КУпАП), а при наявності відповідних підстав – кримінального впливу та реагування. Окрім цього, керуючись вимогами нормативно-правових актів, що діють у сфері дозвільної системи, вживатимуться заходи щодо безальтернативного вилучення зброї і пристроїв, та анулювання дозволів на право їх зберігання, носіння.

Безпечного і вдалого полювання.

Ужгородське РВП