Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Літні канікули: ПрАТ «Закарпаттяобленерго» просить батьків постійно нагадувати дітям правила електробезпеки

0

Через карантинні обмеження у зв’язку з поширення коронавірусної інфекції COVID-19 в Україні загалом та Закарпатті зокрема продовжують діяти карантинні обмеження. Також заборонена діяльність дитячих оздоровчих таборів, практично відсутні можливості для літнього відпочинку родин. Чимало дітей цілими днями перебувають удома без нагляду дорослих. Саме тому адміністрація ПрАТ «Закарпаттяобленерго» вкотре нагадує батькам: повторіть дітям вимоги електробезпеки, це вкрай важливо!

Поясніть, що особливість небезпеки при користуванні електрикою полягає в тому, що органи відчуття людини не можуть визначати наявність електричної напруги на тих чи інших предметах. За статистикою третина всіх електротравм серед населення стається з дітьми. Їм необхідно постійно роз’яснювати про небезпеку електричного струму, порядок поведінки поблизу електроустановок, не допускати ігор, які можуть призвести до трагічних наслідків поблизу діючих електроліній та трансформаторних підстанцій.

Особливо необхідно звернути увагу дітей на заборону:

  • самовільно проникати в будівлі і споруди, де знаходиться електрообладнання;
  • залізати на дахи будинків, будівель трансформаторних пунктів та інших будівель, на опори ліній електропередач;
  • гратися та розводити багаття під повітряними лініями електропередач;
  • розбивати лампи вуличного освітлення та ізолятори на опорах;
  • робити на проводи накиди з дроту та інших предметів;
  • ловити рибу у водоймах в межах охоронної зони повітряних ліній електропередач.

Запишіть дітям у мобільні телефони номер кол-центру ПрАТ «Закарпаттяобленерго», щоб вони знали, куди звертатися в разі потреби чи гострої необхідності: 0-800-50-16-20. Цей номер працює цілодобово та безкоштовно!

Бережіть себе та діток!

Пресслужба ПрАТ «Закарпаттяобленерго»