Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Відбувся запуск міського водозабору на підземних гідросвердловинах у тестовому режимі (ФОТО, ВІДЕО)

0

Сьогодні, 7 серпня, відбувся запуск міського водозабору на підземних гідросвердловинах у тестовому режимі.  Для очистки поки не залучені основні очисні споруди, однак вже є питна вода, яка відповідає державним стандартам.

Станом на сьогодні вода з гідросведловин подана в одну з водонапірних веж. Також використовується тестова система очищення, яка дає змогу правильно налаштувати основну технологічну лінію очищення води до рівня питної. Крім того, воду, яка служить зразком для налаштування основного обладнання, можна безкоштовно набрати в міському парку.

Тож орієнтовно через один-два місяці питна вода буде запущена в міську мережу, яка охоплює центральну частину Чопа: вулиці Гоголя, Берег, Миру (до вулиці Лермонтова), Спортивну, Залізничну, Йосипа Бокшая, проспект Залізничників, ДНЗ “Казка”, Чопська ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 імені Іштвана Сечені. Разом із тим на завершальному етапі розробка проекту другої та третьої черги міської мережі.

“Шановні мешканці міста Чоп! Сьогодні сталася історична подія. Це не просто випитий стакан, це довгоочікувана питна вода у нашому місті. Зараз ми запустили водозабір у тестовому режимі. Пройде трохи часу, майже місяць, і ми зможемо запустити автоматику, провести пусконалагоджувальні роботи. Ця вода питна буде в центральній частині міста в кожній квартирі, у кожній оселі.

Зі святом вас, тому що питна вода в Чопі є!”, — зазначив у своєму зверненні до мешканців Чопа міський голова Валерій Самардак.