Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Відбулося засідання комісії з питань ТЕБ та НС

0

У п’ятницю, 24 липня, у міській раді в режимі-онлайн відбулося позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Окрім членів комісії, у засіданні взяли участь начальник відділу економіки та інвестицій Тетяна Чебан, спеціаліст Ужгородського МРВ Управління ДСНС України у Закарпатській області Владислав Пазина, головний спеціаліст Ужгородського районного   управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області Руслан Мороз.

Присутні обговорили 2  питання порядку денного:

І. Про поточний стан  епідемічної ситуації в місті у зв’язку   із поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої короновірусом  SARS-CoV-2

ІІ.  Інформація   про проведені перевірки членами міського штабу з перевірки дотримання тимчасових рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів під час ІІ та ІІІ етапів виходу з карантину.

На минулому тижні в області спостерігається зменшення зареєстрованих випадків на 26% у порівнянні з попереднім тижнем.

Розподіл летальних випадків COVID-19 у часі корелює із реєстрацією захворілих. На минулому тижні (12.07- 19.07.2020) зареєстровано зменшення кількості смертей у осіб підтвердженням COVID-19 на 43% в порівнянні з попереднім тижнем.

За останні 3 тижні (29.06.-19.07.2020) в Закарпатській області реєструється практично однаковий рівень інцидентності із незначним покращенням на минулому тижні. Стабільне зниження рівня інцидентності за останні 3 тижні спостерігаємо лише у Іршавському та Перечинському районах. На інших адміністративних територіях ситуація не стабільна. У Тячівському, Березнянському, Свалявському, Мукачівському районах та м. Мукачеві інцидентність тримається практично на одному рівні останні 3 тижні.

Протягом останніх 3 днів Закарпаття відповідає показникам регіону із значним поширенням COVID-19 лише за одним критерієм- завантаженістю ліжок у закладах охорони здоров’я 1 хвилі, визначених для госпіталізації дорослих пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19.

В регіоні спостерігається негативна динаміка зростання випадків інфікування COVID-19 та низький коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 та низький коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 (менше 11%) при достатньому показнику  тестування ПЛР та ІФА на 100 тис. населення.

З початку реєстрації захворювань на COVID-19 у місті Чоп зафіксовано 18 випадків, серед яких 1 особа померла, а 17 одужало.  На сьогодні по місту захворюваність на гостру респіраторну хворобу COVID-19 не фіксується. З урахуванням обговорення комісія вирішила:

1. Відновити  у вихідні (субота, неділя) та святкові дні регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів громадським автомобільним транспортом у приміському сполучені.

2. Відновити регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів громадським транспортом приміському, внутрішньообласному сполученні, за умови перевезення пасажирів в межах кількості місць для сидіння, передбаченої технічною характеристикою транспортного засобу або визначеної в реєстраційних документах на цей транспортний засіб.

Членами міського штабу з перевірки дотримання тимчасових рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів під час ІІ та ІІІ етапів виходу з карантину здійснені чотири вибіркових перевірки (24.06.2020 року, 02.07.2020року, 08.07.2020 року, 15.07.2020 року) дотримання тимчасових рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів у 38 закладах міста, зокрема,  у будівельному,  продовольчих магазинах, перукарні, кафе, магазині одягу та на території ринку. Із працівниками закладів було  проведено роз’яснювальну роботу та наголошено на дотриманні карантинних заходів для недопущення розповсюдження коронавірусної інфекції COVID-19 на території Чопа. Інформація про проведені перевірки розміщувалася на офіційному сайті Чопської міської ради. Разом із тим інформуємо, що впродовж липня працівниками Ужгородського районного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області та Ужгородського районного відділення поліції Ужгородського відділу поліції ГУНП в Закарпатській області було складено 2 протоколи за порушення карантинних вимог.