Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Адвокат системи БПД допоміг клієнтові бачитися з сином

0

У лютому 2019 року до Ужгородського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернувся громадянин, якому дружина не надавала дозволу спілкуватися з сином. Згідно виданого Ужгородським місцевим центром доручення від 02.02.2019 адвокат Ю.Ю. Цуга провів зустрічі з клієнтом, вивчив обставини й матеріали справи, підготував позовну заяву та надав безоплатну правову допомогу клієнту в суді першої інстанції.

Суть справи полягала в тому, що між позивачем та відповідачкою було розірвано шлюб, та визначено місце проживання дитини з матір’ю, проте батько регулярно сплачує визначені судом аліменти і таким чином виконує свої обов’язки по утриманню дитини. Відповідачка, в свою чергу створює перешкоди у спілкуванні батька з сином, що є порушенням права позивача на безперешкодне спілкування з сином

Юрій Цуга звернувся до Великоберезнянського районного суду з  позовною заявою, предметом якої стало усунення перешкод у спілкуванні з дитиною та її вихованні, та визначення способу участі у вихованні дитини та спілкуванні з нею батьком. У позові адвокат просив суд зобов’язати відповідачку не перешкоджати спілкуванню з їх спільною дитиною та визначити способи участі позивача у вихованні сина.

У статті 153 Сімейного кодексу України закріплене право батьків на спілкування з дитиною, яке повинно здійснюватися безперешкодно. Проте у даному випадку відповідачка відверто перешкоджала спілкуванню  батька з сином.

Розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт. Великий Березний цивільну справу за позовом про усунення перешкод в спілкуванні з дитиною та її вихованні, визначення способу участі у вихованні дитини та спілкуванні з нею батьком суд дійшов до обгрунтованого висновку про задоволення позову частково, тобто  фактично позовні вимоги були задоволені, але суд визначив, що зустрічі та спілкування з сином можуть відбуватися лише  за згодою сина.

Для консультації Ви можете звертатись за наступними електронними адресами та номерами телефонів:
✔Ужгородський МЦ з надання БВПД: м.Ужгород, вул..Загорська, 51, e-mail: uzhhorod1.zakarpattya@legalaid.uz.ua, тел.: (0312) 64-15-05.
✔Перечинське бюро правової допомоги: м.Перечин, пл.Ужгородська, 43, e-mail- perechynske@legalaid.uz.ua, тел.: 068-26-59-190.
✔Великоберезнянське бюро правової допомоги: смт.В.Березний, вул. Шевченка, 27, e-mail: velykobereznianske@legalaid.uz.ua, тел.: 099-72-72-372.
Необхідні документи також можна залишити у скриньках для звернень громадян за вищевказаними адресами центрів та бюро.

Також запрошуємо відвідати сторінку Ужгородського місцевого центру з надання БВПД у фейсбуці. Там Ви зможете знайти найактуальнішу інформацію, щодо всіх онлайн-заходів, які проводяться системою безоплатної правової допомоги.