Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Допомога ФОПам на догляд за дітьми під час карантину

0

Управління праці та соціального захисту населення Чопської міської ради розпочинає прийом заяв від фізичних осіб-підприємців, які мають дітей віком до 10 років, та обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої та другої групи платників єдиного податку, для  виплати допомоги на дітей. Допомога призначається лише тим ФОПам, які займалися підприємницькою діяльністю у 2019 році і сплатили єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за усі місяці 2019 року або протягом усіх місяців 2019 року після державної реєстрації ФОПа. Якщо реєстрація відбулась у 2020 році, він не може претендувати на отримання допомоги.

Оскільки відповідна постанова Кабінету Міністрів України від 22.04.2020 № 329 «Деякі питання соціальної підтримки сімей з дітьми», що регулює порядок виплати допомоги на дітей, набула чинності лише 5 травня 2020 року, громадяни можуть подати необхідні документи в травні та, відповідно, отримати допомогу починаючи з цього місяця, як зазначено в постанові, – з місяця звернення, та на один місяць після дати відміни карантину.

Допомога призначається одному з батьків на кожну дитину до досягнення нею 10 річного віку (включно) у розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для дітей відповідних вікових груп станом на 1 січня 2020 року, і виплачується щомісячно за повний місяць. Станом на 1 січня 2020 року розмір прожиткового мінімуму на дітей віком до 6 років становить 1779,00 грн, від 6 до 10 років –   2218,00 грн.

Право на допомогу надається батькам, які отримують будь-які види соціальних допомог, окрім тих, які вже отримують відшкодування вартості послуги «муніципальна няня» на зазначену дитину. У разі виникнення обставин, які призводять до припинення виплати допомоги, отримувач допомоги на дітей зобов’язаний протягом трьох робочих днів повідомити про це органам соціального захисту населення.

Для призначення допомоги на дітей необхідно надіслати/подати управлінню соціального захисту населення заяву у паперовій формі або електронній формі з зазначенням рахунка в установі уповноваженого банку (для цього слід відкрити рахунок для соціальних виплат чи «підв’язати» наявний) та документи/відомості у паперовій або електронній формі.

  • заяву відповідного зразка, затвердженої ПКМУ від 22.04.2020 № 329;
  • копії свідоцтв про народження дітей віком до 10 років;
  • довідку з Пенсійного фонду України про сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (індивідуальні відомості про застраховану особу за формою ОК-7);
  • копію документа, що підтверджує право на постійне проживання в Україні (для іноземця та особи без громадянства);
  • копію рішення районної, районної у м. Києві та Севастополі держадміністрації, виконавчого органу міської, районної у місті (у разі її утворення) ради, сільської, селищної, міської ради об’єднаної територіальної громади або суду про встановлення опіки (у разі здійснення опіки над дитиною).

Увага!

Оскільки наразі у зв’язку з карантинними обмеженнями безпосередній прийом громадян  в УПСЗН Чопської міської ради  не проводиться, просимо до закінчення карантину чи відновлення прийому громадян (про що буде повідомлено додатково) направляти повні паперові пакети документи на поштову адресу управління праці та соціального захисту населення Чопської міської ради: 89502, м. Чоп, вул. Залізнична, 1, або подавати через скриньку для кореспонденції.

Довідки за телефоном: 71-10-69.