Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Відбулося позачергове засідання 51 сесії Чопської міської ради VII скликання (ФОТО, ВІДЕО)

0

Сьогодні, 18 травня, відбулося позачергове засідання 51 сесії Чопської міської ради VII скликання. На порядок денний винесено 4 проекти рішень, 1 одне з яких додаткове і не було прийнято більшістю голосів.

Депутати внесли зміни до рішення міської ради від 19.06.2019р. № 9 «Про встановлення місцевих податків та зборів в м. Чоп на 2020 рік», відповідно до якого:

“Тимчасово на період з 01.05.2020р. по 30.06.2020р. встановити ставку єдиного податку для платників I та II груп спрощеної системи оподаткування, робота яких заборонена постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2020р. №211, за заявою платника із зазначенням місця здійснення та видів діяльності у таких розмірах:

для першої групи платників єдиного податку – 0 відсотків розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року;

для другої групи платників єдиного податку – 0 відсотків розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року”.

Разом із тим була внесена пропозиція щодо розробки міської програми фінансової підтримки приватних підприємців Чопа.

Також було зменшено розмір орендної плати на час карантину, зокрема, звільнено орендарів від плати за користуванням майном, що перебуває в комунальній власності територіальної громади міста Чоп (вбудовані не житлові приміщення; окремі конструктивні елементи благоустрою для розміщення об’єктів соціально-культурного, торговельного та іншого призначення; торговельних місць, що передаються КП ЧМР “Чопський ринок” у користування суб’єктам господарювання).

Наостанок  було надано згоду на прийняття до комунальної власності територіальної громади міста Чоп майна, яке перебуває в користуванні медичного закладу Чопської міської ради “Чопська міська лікарня” та обліковується на балансі виробничого структурного підрозділу “Львівське територіальне управління” філії “Центр будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд” АТ “Українська залізниця”.

Збережену онлайн-трансляцію можна переглянути за посиланням.