Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Відбулося засідання комісії з питань ТЕБ та НС

0

Сьогодні, 24 квітня, у міській раді відбулося позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Окрім членів комісії ТЕБ та НС, на засіданні були присутні начальник відділу економіки та інвестицій Тетяна Чебан, спеціаліст Ужгородського МРВ Управління ДСНС України у Закарпатській області Владислав Пазина.

Було розглянуто 4 питання порядку денного:

І.   Про ситуацію, що склалася на території міста та області у зв’язку із поширенням коронавірусної хвороби 2019 (COVID-19).

 ІІ. Про затвердження графіку санітарної обробки міста на час карантину.

ІІІ. Про звільнення від орендної плати суб’єктів господарювання, що здійснюють підприємницьку діяльність на ринку на час карантину.

 ІV. Про фінансування установ, що задіяні до боротьби із поширенням коронавірусної хвороби 2019 (COVID-19).

На сьогодні в Закарпатті зафіксовано 260 лабораторно підтверджених випадків  COVID-19, з них 2 випадки у Чопі, один з яких летальний.

Враховуючи значне поширення у світі та Україні випадків захворювання на COVID-19, високий рівень транскордонної міграції населення України, на виконання завдань, визначених Указом Президента України від 13 березня 2020 року № 87/2020 „Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 березня 2020 року „Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”, постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 „Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19”, заслухавши інформацію доповідачів з питання порядку денного, з урахуванням обговорення, комісія вирішила продовжити до 11 травня всі карантинні обмеження, прийняті комісією із терміном до 24 квітня 2020 року, за винятком роботи спеціалізованих магазинів (відділень, торгових точок) із торгівлі продуктами харчування, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами і агрохімікатами, насінням і садивним матеріалом, квітами, засобами зв’язку, господарськими та будівельними матеріалами, майстерні по ремонту, за умови одночасного перебування у приміщенні відвідувачів (споживачів) із розрахунку один відвідувач на 10 м кв. площі торгівельного (операційного) залу, дотримання ними дистанції між ними не менш як 1,5 метра із встановленням спеціальних позначок, забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту та також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

Щодо другого питання виступив головний інженер КП ЧМР “Водоканал Чоп” Ігор Ларьков. КП ЧМР “Водоканал Чоп” та КП ЧМР “Чистий Чоп” у період дії карантинних обмежень продовжуватимуть здійснювати санітарну обробку вулиць, доріг, елементів благоустрою, банкоматів, територію ринку в місті Чоп згідно затвердженого графіку.

Присутні рекомендували директору КП “Чопський ринок” та директору ТОВ “Агора”звільнити від сплати орендної плати суб’єктів господарювання, що здійснюють підприємницьку діяльність на ринку, робота яких заборонена постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2020р. № 211, за заявою платника, терміном на 2 місяці.

Щодо останнього питання порядку денного було рекомендовано скликати позачергове засідання сесії Чопської міської ради з метою розгляду питань, щодо фінансування установ, організацій, що задіяні до боротьби із поширенням коронавірусної хвороби 2019 (COVID-19).