Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Відбулося засідання комісії з питань ТЕБ та НС

0

Сьогодні, 15 квітня, у міській раді в онлайн-режимі відбулося позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Окрім членів комісії ТЕБ та НС, начальник відділу санітарно-епідеміологічного нагляду Ужгородського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області Ганна Ломага, спеціаліст Ужгородського МРВ Управління ДСНС України у Закарпатській області Владислав Пазина.

Присутні розглянули два питання порядку денного:

 1. Про призупинення роботи ринків на території міста Чоп.

2. Про обмежувальні заходи у вихідні та святкові дні.

Враховуючи Постанову Головного державного санітарного лікаря України від 13.04.2020 року № 9 щодо втрати чинності постанови Головного державного санітарного лікаря України від 30 березня 2020 року №5 «Щодо протидії поширенню коронавірусної хвороби в місцях торгівлі», селекторну нараду при в.о. голови обласної державної адміністрації з розгляду питань щодо стану впровадження заходів, спрямованих на протидію поширенню коронавірусу від 14 квітня 2020 року, лист Департаменту економічного розвитку і торгівлі Закарпатської обласної державної адміністрації від 15.04.2020 року № 04.1-08/146, міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила: призупинити діяльність ринків незалежно від виду діяльності та форм власності на території міста Чоп з 12.00 к.ч. 18 квітня 2020 року до завершення карантину.

КП ЧМР «Водоканал Чоп» зобов’язується здійснити санітарну обробку вулиць, доріг, елементів благоустрою, банкоматів, територію ринку в місті Чоп до 13.00 год. 18 квітня 2020 року.

Станом на 15 квітня 2020 року в місті Чоп  захворювання на гостру коронавірусну інфекцію COVID-19 не має. В області підтверджено гостру коронавірусну інфекцію COVID-19 у 110 хворих. Враховуючи протокол від 10.04.2020 року №4 регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій та особливий ризик інфікування коронавірусною інфекцією COVID-19 у вихідні та святкові дні, рекомендовано  підприємствам, установам, організаціям, громадянам міста з урахуванням статей 29, 30, 32 Закону України „Про захист населення від інфекційних хвороб” і постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211 „Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19” запровадити відповідно до законодавства додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи на період карантину, шляхом виконання додаткових профілактичних немедикаментозних заходів, під час вихідних та святкових днів, серед яких:

– обмежити пересування та перебування громадян в громадських місцях;

– без особливої потреби, утриматися від перебування у громадських місцях;

– не виходити на вулиці населених пунктів;

– утриматися від використання власних транспортних засобів;

– утриматися  від переміщення між населеними пунктами;

– без особливої потреби, утриматися від відвідування аптек, продовольчих магазинів, автомобільних заправних станцій, тощо.

Термін: у період вихідних (святкових) днів (з 13.00 год. суботи до 06.00 год. першого робочого дня після вихідних (святкових) днів.

Разом із тим керівникам підприємств, установ, закладів та організацій всіх форм власності необхідно забезпечити безперебійну/стабільну роботу об’єктів критичної інфраструктури, діяльність яких є критично необхідною і не може бути обмеженою в умовах карантину.