Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Увага! Нерест риби!

0

Відповідно до наказу № 46 Управління державного агентства рибного господарства у Закарпатській області від 13.03.2020 року у краї заборонено лов (добування) риби та інших водних біоресурсів у річках, притоках і озерах з 15 березня по 5 травня, а на водосховищах з 22 березня по 1 червня.

На цей період дозволено здійснювати любительське рибальство одним вудилищем із одним гачком або спінінгом із однією приманкою: від автомобільного мосту по трасі Ужгород-Чоп вверх по течії до урочища Чомонинський ліс в околиці села Велика Добронь.

Разом із тим відповідно до розпорядження Чопського міського голови від 19.03.2020 року №55 “Про проведення заходів з охорони водних біоресурсів на період весняно-літнього нересту риби” визначено ділянку водойм із відповідним обмеженням: Водний об’єкт (Ставок) Мукачівське шосе, м. Чоп.

Нерест — процес відкладання ікри (яєць) самицями з подальшим заплідненням їх сім’ям (молочками) самців у первинноводних хребетних – риб і земноводних. На нерест риби впливають багато умови, в першу чергу – температура води у водоймі, для кожного виду риби діапазон температур свій. Кожен вид риби для нересту йде на спеціальні місця – нерестовища.

З квітня на території Київської області розпочалася нерестова заборона на вилов риби. У термін заборони на лов (добування) водних біоресурсів на рибогосподарських об’єктах забороняється:

  • використання плавзасобів на водних об’єктах у визначених місцях нересту, за винятком окремих суден;
  • проведення змагань із спортивного рибальства; проведення підводного полювання.

Порушення правил рибальства відповідно до частини 3 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення тягне за собою накладення штрафу на громадян від двох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Грубе порушення правил рибальства із застосуванням заборонених знарядь лову, згідно з частиною 4 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення.