Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Оголошення про зупинення роботи об’єктів загального користування незалежно від форми власності та підпорядкування

0

Шановні мешканці міста Чоп!

На виконання завдань, визначених Указом Президента України від 13 березня 2020 року № 87/2020 „ Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 березня 2020 року „Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”, постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 „Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19”, протоколу Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 10 березня 2020 року № 2, протоколу позапланового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Закарпатської області від 16 березня 2020 року № 2, протоколу позачергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Чопської міської ради від 17.03.2020 № 8, з метою попередження розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19 вирішено тимчасово, до 3 квітня 2020 року, зупинити роботу таких об’єктів загального користування незалежно від форми власності та підпорядкування з одночасною присутністю більше 10 осіб, розташованих на території міста:

- бібліотек та інших культурних і розважальних закладів;

- дитячих клубів, майданчиків, у тому числі спортивних, розміщених у закритих приміщеннях;

- фітнес-клубів, тренажерних залів та стадіонів;

- усіх магазинів, крім продуктових та які спеціалізуються виключно на торгівлі засобами особистої гігієни, аптек та автозаправних станцій;

- ринку, за винятком продуктових відділень (магазинів, торгових точок) за умови дотримання санітарно-епідеміологічних вимог;

- ресторанів, закладів громадського харчування, серед іншого у готелях, барах, клубах, кафе, дискотек, пабів тощо;

- інших закладів та установ (на розсуд та під особисту відповідальність керівника).

Також було вирішено обмежити доступ до адміністративних будівель Чопської міської ради.

Зазначені додаткові заходи вступають в дію з 17 березня 2020 року до 3 квітня 2020 року.

Разом з тим інформуємо, що Верховна Рада ввела відповідальність за порушення карантину Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)».

За порушення правил карантину передбачається штраф громадянам в розмірі від 17 тис. до 34 тис. гривень, а для посадових осіб – від 34 тис. до 170 тис. гривень.

Крім того, Рада у Кримінальному кодексі посилила відповідальності за порушення санітарних правил і норм, якщо таке порушення призвело до поширення захворювання. Штраф за такі дії вирішили збільшити з 1700 гривень до 17-51 тис. гривень.