Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

У міській раді засідали міська робоча група з питань легалізації виплати заробітної плати та міська комісія з питань погашення заборгованості (ФОТО)

0

Сьогодні, 12 березня, у Чопській міській раді відбулося спільне засідання міської робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства у частині мінімальної заробітної плати, та міської комісії з питань своєчасності і повноти сплати податків та погашення заборгованості із заробітної плати та інших соціальних виплат за участі міського голови та представників управління Держпраці у Закарпатській області, Ужгородського управління  ГУ ДПС у Закарпатській області, Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області та представників від підприємств, установ та організацій нашого міста.

На порядок денний виносилися наступні питання:

  1. Розгляд питання щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати та податкового боргу по економічно-неактивному МКП ЖКГ “Тиса” м.Чоп;
  2. Надання інформаційно-роз’яснювальних консультацій роботодавцям міста щодо неприпустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин.

Було наголошено про неприпустимість нелегального працевлаштування та дотримання норм трудового законодавства. У разі виявлення порушення трудового законодавства на роботодавців можливе накладення штрафів у розмірах, визначених ст.265 КЗпП (які є фінансовими санкціями) та ст. 41 КУпАП (є адміністративною відповідальністю).

Завідувачем сектору надання адміністративних послуг платникам податків і зборів, фізичним особам та платникам єдиного податку Ужгородського управління  ГУ ДПС у Закарпатській області Василем Симчерою також було проінформовано про новації у сфері застосування РРО (реєстратора розрахункових операцій), умови подання декларацій про майновий стан і доходи, про можливість отримання податкової пільги.

Також представниками управління Держпраці у Закарпатській області та Ужгородського управління  ГУ ДПС у Закарпатській області були надані інформаційні матеріали щодо заходів профілактики щодо розповсюдження короновірусної інфекції COVID-19 серед працівників (рекомендації для роботодавців та працівників).