Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

У міській раді засідала комісія з питань ТЕБ та НС (ФОТО)

0

Сьогодні, 21 лютого, у міській раді відбулося позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Окрім членів комісії ТЕБ та НС, були присутні заступник начальника управління освіти, культури, молоді і спорту Єва Сюч, начальник відділу охорони здоров’я Віктор Курин, представники Ужгородського міськрайонного відділу У ДСНС України у Закарпатській області Віктор Глушення і Владислав Пазина, майстер виробничого навчання Навчального-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Закарпатської області Віктор Волошин.

Під час засідання розглянуто питання щодо епідемічної ситуації по захворюваності на ГРВІ та грип станом на 21 лютого. Нагадаємо, що у зв’язку зі зростання активності епідпроцесу було призупинено навчально-виховний процес  у ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 і №2 імені Іштвана Сечені  з 3 до 21 лютого включно.

“За наданими даними протягом останнього тижня спостерігається зниження захворюваності на ГРВІ в порівнянні з попереднім тижнем на 29,6%,  в тому числі серед дітей на 45,1 %. Захворюваність 509,7 на 100 тис. населення нижче епідпорогу на 2,9%. Рівень інтенсивності епідемічного процесу на восьмому тижні року  згідно наказу МОЗ України класифікується як низький.

Зменшення числа звернень спостерігається практично по всіх вікових категоріях дітей, крім дітей першого року життя. У цій віковій групі темп приросту захворюваності становить 60% та підлітків, серед яких збільшилось число звернень із одного до шести випадків.  По інших вікових групах відмічається зниження рівня захворюваності з різним темпом зниження: 1-4 роки – 37,5%, 5-9 років – 87,5%, 10-14 років – 50%.

У загальному серед дітей шкільного віку в порівнянні з минулим тижнем реєструється зниження рівня захворюваності на ГРВІ на 66,6% (з 39 до 13 випадків).

Протягом останнього тижня відсоток захворілих дорослих складає 44%  проти 28,2% минулого тижня. Серед дорослого населення  спостерігається незначний ріст захворюваності, який становить 9,0%”, — доповіла представник Чопської АЗПСМ КНП “Ужгородський районний ЦПМСД” Галина Байда.

У зв’язку з цим членами комісії було прийнято рішення щодо відновлення навчально-виховного процесу з 24 лютого.

Також було розглянуте питання щодо затвердження паспорту ризику міста Чоп, про яке доповів представник Ужгородського МРВ У ДСНС України у Закарпатській області Віктор Глушення. Під час обговорення були внесенні зміни та уточнені назви підприємств потенційно небезпечних об’єктів, після чого членами комісії було затверджено паспорт ризику.