Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

У міській раді засідала комісія з питань ТЕБ та НС (ФОТО)

0

Сьогодні, 6 лютого, у міській раді відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Окрім членів комісії ТЕБ та НС, були присутні начальник управління освіти, культури, молоді і спорту Марія Лугова, директор загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1  Євгенія Демчик

Під час засідання розглянуто питання щодо епідемічної ситуації по захворюваності на ГРВІ та грип станом на 6 лютого. Нагадаємо, що у зв’язку зі зростання активності епідпроцесу було призупинено навчально-виховний процес  у ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 і №2 імені Іштвана Сечені  з 3 до 9 лютого включно.

“За наданими  даними на 6 тиждень 2020 року в місті спостерігається ріст захворюваності в порівнянні з попереднім тижнем на 27,7%, зокрема, серед дітей на 40,2%. Захворюваність 1212,3  на 100 тис.нас. перевищила епідпоріг в 2,3 рази. Рівень інтенсивності епідемічного процесу згідно наказу МОЗ України класифікується як високий.

Крім того, за даними Чопського відділення лабораторних досліджень Ужгородської міськрайонної філії ДУ “Закарпатський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України”, за останній тиждень зареєстровано 5 звернень дітей – жителів міста, вікова категорія дітей 1-4 роки – 1, 5-9 років – 1, 10-14 років – 2, 15-17 років – 1.

За останній тиждень найбільший відсоток звернень дітей у віковій категорії 1-4 роки – 50,0%. У порівнянні з попереднім тижнем захворюваність у цій категорії зросла в 2,27 рази. Серед дітей шкільного віку темп приросту становить 23,6%.

Отже, на поточному 6 тижні епідемічного сезону  у місті  зафіксовано продовження зростання активності епідпроцесу в порівнянні з минулим тижнем. Активність епідпроцесу класифікується як висока з перевищенням епідемічного порогу в 2,3 рази”, — доповіла представник Чопської АЗПСМ КНП “Ужгородський районний ЦПМСД” Галина Байда.

У зв’язку з цим членами комісії було прийнято рішення щодо продовження призупинення навчально-виховного процесу у ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 і №2 імені Іштвана Сечені з 10 до 14 лютого включно.