Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Наставництво: не всиновити, але допомогти

0

Чопський міський центр соціальних служб хоче нагадати про можливість допомогти дітям-вихованцям інтернатних закладів.

В Україні триває процес впровадження наставництва над дитиною, як добровільної діяльності з надання дитині індивідуальної підтримки та допомоги, насамперед у підготовці до самостійного життя.

Суть проекту полягає у нематеріальній допомозі дитині, якої вона вкрай потребує. Кожній дитині важливо комусь довіряти, з кимось порадитися, відчути підтримку та небайдуже ставлення до себе, чого, зазвичай, позбавлені діти-вихованці інтернатних закладів.

Сьогодні понад 100000 дітей знаходяться в українських інституціях. З них лише 8% мають статус для всиновлення або опікунства – влаштування в сім’ю. Всі інші вихованці – батьківські діти, які не можуть бути всиновлені або влаштовані в сім’ю, проте мають право на наставника.

Якщо Вам є чим поділитися з дитиною (досвідом, увагою, добротою), а головне – якщо у Вас є таке прагнення, звертайтеся до Чопського міського центру соціальних служб за адресою: вул. Залізнична, 1, каб. 4 або за телефоном 71-23-03; ми детально ознайомимо Вас із проектом та надамо підтримку у цій благородній справі.

Також із проектом можна ознайомитися на офіційному сайті розробників «Одна надія» – onehope.com.ua.