Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Культурне життя міста у 2019 році

0

Слово «культура» останнім часом на устах багатьох людей. Народи пишаються своїми культурними надбаннями, бережуть їх, водночас стараючись робити їх живими елементами суспільного життя. І це правильно,  бо за допомогою цих культурних надбань народи духовно  розвиваються, підносять рівень свого світосприймання.  У житті людини дуже важливими є почуття правди і добра. Культура доповнює ці два елементи ще поняттям краси.

Носіями культури є  талановиті, творчі, добрі люди.

Працівники Чопського міського Будинку культури під керівництвом ініціативного та творчого директора Верони Сентипал займаються з дітьми та дорослими, які бажають віддавати часточку душі на розвиток культури міста. Вони трепетно ставляться до людей, з якими займаються.

Чопська міська рада не стоїть осторонь культурних потреб і проблем громади. Завдяки злагодженій роботі міської ради та депутатського корпусу на базі Чопського міського Будинку культури мають можливість займатися у комфортних умовах народний хореографічний ансамбль сучасного танцю «Арабеск», народний клуб східного танцю «Наргіс», вокальні ансамблі «Феєрверк», «Талісман», «Чупа чупс»,  14 гуртків, зокрема, і любительських об’єднань та клубів за інтересами. Адже з початку опалювального сезону запрацювала автономна котельня на альтернативному паливі.

Результатом наполегливої щоденної праці, фінансової підтримки Чопської міської ради у створенні сприятливих умов для розвитку культурного життя міста є почесне ІІІ місце, яке посів Чопський міський Будинок культури,  у номінації «Районні (міські) будинки культури» на обласному огляді-конкурсі районних і міських будинків культури та методичних центрів.

Мешканці та гості нашого міста з радістю та задоволенням відвідують святкові заходи, які проходять на оновленій сцені з професійним освітленням. Колективи міського Будинку культури, учасниками яких є і діти, і дорослі, радують глядачів цікавими та колоритними виступами.

Цьогоріч до нашого міста завітали відомі у всій Україні та за її межами колективи: Національний академічний ансамбль пісні і танцю «Гуцулія» з міста Івано-Франківська, Академічний камерний хор «Кантус», Заслужений академічний Закарпатський народний хор з міста Ужгорода, військовий оркестр 194-го понтонно-мостового полку Державної спеціальної служби транспорту Міністерства Оборони України.

Культурне життя Чопа пожвавилося. Мешканці міста мали змогу взяти участь у багатьох святкових заходах. Найяскравішими серед них були відзначення Дня Державного Прапору України «Прапор наш – Вкраїни стяг шовковий», Дня міста, запалення вогнів міської ялинки, гостями якого вже третій рік поспіль є гості з Австрії.

Знаменною історичною подією 2019 року  став приїзд нащадків австрійської королівської родини, президента Міжнародної асоціації “Полум’я Миру” Герти-Маргарети і Шандора Габсбурга-Лотрінгена, координатора Міжнародної асоціації “Полум’я Миру” Зігфріда Вернбахера та їх участь у відкритті пам’ятного знаку “Полум’я миру”.

Вперше нашому місту випала велика честь приймати Всеукраїнський  форум учасників бойових дій на сході України «Загартовані війною» під назвою «Хай буде вільна Україна на всі віки, на всі часи».

Сподіваємось, що такий хороший старт надихатиме творчих та ініціативних людей на подальший культурний розвиток прикордонного Чопа. Їхня праця буде недаремною, корисною та потрібною, успіхи – вагомими та переконливими!