Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Чопський міський голова взяв участь у відкритті меморіальної дошки загиблому герою АТО Василю Варзі (ФОТО)

0

У п’ятницю, 17 січня, в Ужгородській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №12 відкрили пам’ятний знак загиблому герою АТО Василю Варзі. Участь у заходах взяв і Чопський міський голова Валерій Самардак.

Ужгородець Василь Варга був мобілізований до лав Збройних Сил України у червні 2015 року, брав участь в антитерористичній операції на сході України у складі 53-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ. Загинув внаслідок мінометного обстрілу російськими бойовиками на Донеччині 17 червня 2016 року. У нього залишилися дружина та двоє синів.

Поховали 31-річного бійця 23 червня 2016 року на пагорбі Слави в Ужгороді, того ж року рішенням сесії Ужгородської міської ради Василю Варзі було посмертно присвоєно звання «Почесний громадянин міста Ужгорода». Нагороджений відзнакою Президента України «За участь в антитерористичній операції» (посмертно).

На відкритті були присутні сестра Василя Варги, а також сестра загиблого в АТО ужгородця Юрія Біровчака, в.о. міського голови, заступник Ужгородського міського голови Ігор Фартушок, полковник, військовий комісар Ужгородського ОМВК у 2015-2017 рр. Микола Журавльов, представники Ужгородської філії ГО «Українська асоціація інвалідів АТО», з ініціативи якої і встановлено дошку, начальниця управління освіти міськради Наталія Мухомедьянова, школярі, — повідомляє офіційний веб-сайт Ужгородської міської ради.

Для присутніх учні декламували вірші та продемонстрували патріотичну сценку. Також було переглянуто короткий фільм про загиблого під Дебальцевим майора Віталія Постолакі.

Також під час заходів Василя Варгу та Юрія Біровчка посмертно відзначено нагородою Мукачівсько-Карпатської єпархії Української Православної Церкви та ГО «Українська асоціація інвалідів АТО», які вручено рідним загиблим.

Разом із тим проведено молебень, освячено дошку та вшановано загиблих героїв хвилиною мовчання.

Фото з Ужгородської міської ради