Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

До уваги пільговиків!

0

Шановні пільговики!

Із 1 січня 2020 року ви маєте можливість перейти на готівкову форму пільги на ЖКП.

Відповідні зміни були внесені до Порядку надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019 р. № 373, а саме: «у пункті 7 абзац другий доповнили реченням такого змісту: “У разі подання заяви після 15 жовтня (15 травня) протягом опалювального (неопалювального) сезону пільга надається у грошовій готівковій формі шляхом перерахування коштів на рахунок пільговика в уповноваженому банку з місяця, що настає за місяцем подання заяви”.

Отже, Управління праці та соціального захисту населення повідомляє, що з 2 січня розпочинається прийом заяв на готівкову форму пільги. Для зручності розроблено  типовий взірець заяви. Особливо корисною вона буде для пільговиків, які ставали на облік давно і чиї дані в базі ЄДАРП застарілі. Пільговикам, які нещодавно на обліку і чиї дані є в Управлінні, рекомендуємо також заповнити дану форму заяви, щоб уникнути технічних помилок, які виникають при обміні базами даних з надавачами послуг (площа житла, опалювальна площа, поверховість будинку, наявність приладів для підігріву води, опалення, приготування їжі, наявність водопостачання та водовідведення, послуги з вивезення сміття, тощо). Щоб заповнити заяву, вам слід підготувати:

- Документи всіх членів родини, на яких поширюється пільга (паспорти, коди, свідоцтва про народження дітей тощо). Нагадуємо, що з 14 років у дітей повинен бути паспорт.

- Документи на житло, де зазначена дійсна на сьогодні загальна та опалювальна площа будинку/квартири.

- Квитанції /книжки/ на оплату комунальних послуг, де зазначені ваші особові рахунки.

- У заяві слід зазначати поверховість житла. Від цього залежить корегуючий коефіцієнт.

- До заяви слід обов’язково долучити реквізити банківської картки, на яку вам будуть перераховувати кошти. Не номер картки, а реквізити. По пошті готівку не можна буде отримувати. Реквізити банку обов’язкові!

Будь ласка, при подачі заяви візьміть з собою всі оригінали документів на житло, а також квитанцій/книжок на комунальні послуги. Якщо паспорти, коди, свідоцтва про народження дітей не сканувалися і не вносилися до реєстру громади, обов’язково також беріть оригінали цих документів! Адміністратор перевірить правильність заповнення заяви і проведе звірку з базами даних.

Чекаємо вас за адресою вул. Залізнична, 1  в Управлінні праці та соціального захисту населення, каб. № 11.