Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

До уваги продавців піротехніки!

0

Напередодні Нового року та Різдва чимало мешканців нашого міста хочуть привнести більше радісних барв у святкування, тому придбають піротехнічні засоби. Тож нерідко саме у зимовий період небо розквітає різнокольоровими феєрверками, однак, на жаль, у більшості випадків жителі Чопа просто купують петарди, які кидають прохожим під ноги, що тягне за собою ушкодження оточуючих.

У зв’язку з цим Чопська міська рада нагадує про необхідність неухильно дотримуватися всіх правил безпечної поведінки під час проведення святкових заходів і не використовувати піротехніку як загрозу для життя людей і тварин, пошкодження матеріальних цінностей. Оскільки відповідно до статті 195−6 КпАП порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів тягне за собою накладення штрафу від тридцяти п’яти до шістдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехнічних засобів.

Тим, хто напередодні новорічних свят вирішив заробити на продажу феєрверків, нагадаємо, що торгівля такими товарами має свої особливості та вимоги. Забороняється продаж побутових піротехнічних виробів за відсутності сертифікатів відповідності державної системи сертифікації УкрСЕПРО або свідоцтв про визнання або їх копій на бланках установленого зразка, також зазначаємо, що продаж побутових піротехнічних виробів на ринках забороняється.

Шановні підприємці міста, нагадуємо Вам щодо Постанови «Про затвердження Технічного регламенту піротехнічних виробів», а саме розділу «Вікові обмеження». Піротехнічні  вироби  заборонено продавати або передавати особам, які не досягли такого віку:

1) феєрверки (феєрверочні вироби):
– класу 1 – 12 років; (феєрверки    (феєрверочні    вироби) загального використання,  що  мають  дуже  низький рівень небезпеки та шуму і можуть використовуватися у житлових будівлях);

- класу 2 – 16 років; (феєрверки    (феєрверочні    вироби) загального використання,  що  мають  низький рівень  небезпеки  та шуму і не призначені для використання у житлових будівлях);

- класу 3 – 18 років; (феєрверки    (феєрверочні    вироби) загального використання,  що  мають середній рівень небезпеки і не призначені для використання у житлових будівлях).

Заборонено    продавати    або    передавати    феєрверки (феєрверочні вироби) класу 4,  сценічні піротехнічні вироби  класу  Т2 та піротехнічні вироби класу Р2 особам, що не мають спеціальної підготовки.