Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Відбулося засідання міської координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобіганню насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми (ФОТО)

0

Сьогодні, 11 грудня, відбулося засідання міської координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобіганню насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми.

На засіданні присутні розглянули наступні питання:

  • Підведення підсумків роботи за 2019 рік, зокрема щодо Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».
  • Обговорення міського плану дій щодо реалізації норм Закону «Про запобігання та протидію домашньому насильству» на 2020-2022 роки.

Станом на сьогодні по м.Чоп повідомлення про осіб, які потерпіли від торгівлі людьми, не надходили.

За даними звіту органів поліції за 9 місяців 2019 року по Чопу зафіксовано дев’ять звернень про вчинення домашнього насильства. Протягом жовтня-листопада  надійшли ще два повідомлення до УПСЗН Чопської міської ради від поліції та Чопського міського Центру соціальних служб, сім’ї, дітей та молоді, на які, окрім здійснених поліцією заходів, ЦСССДМ складено акти оцінки потреб із залученням УПСЗН та в одному з випадків – ССД Чопської міської ради.

У межах Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», яка тривала протягом 25 листопада – 10 грудня, із учнями 10-11 класів Чопькою ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 (26 листопада) ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 імені Іштвана Сечені представниками відділів та управлінь Чопської міської ради були проведені профілактичні бесіди про проблему домашнього насильства та булінгу, проведено анонімне анкетування на предмет наявності булінгу у школах, роздані буклети; ЦСССДМ Чопської міської ради проведені інформативно-профілактичні заходи з проблеми захворювання на СНІД.

У межах інформаційної кампанії протягом поточного року оприлюднені статті на тему: «Рабство або торгівля людьми ― від історії до сучасності», «Гендерна нерівність як причина домашнього насильства», «Види домашнього насильства. Психологічне насильство», «Види домашнього насильства. Економічне насильство», «Види домашнього насильства. Фізичне насильство».

Також було обговорено приблизний план дій щодо реалізації норм Закону «Про запобігання та протидію домашньому насильству»на 2020-2022 роки, який найближчим часом заплановано подати на затвердження.