Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Відбулося засідання комісії з питань ТЕБ і НС (ФОТО)

0

Сьогодні, 11 грудня, у міській раді відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Окрім членів комісії ТЕБ і НС, були присутні працівники АТ “Закарпатгаз”, Чопського прикордонного загону, КНП “Чопська міська лікарня”, Ужгородського МРВ ДСНС України у Закарпатській області.

На засіданні було розглянуто наступні питання:

1. Аналіз пожеж і наслідків від них на території м. Чоп за 11 місяців 2019 року.

2. Стан протипожежного водопостачання за результатами осінньої перевірки вуличних пожежних гідрантів.

3. Про стан підготовки підприємств, установ та організацій до роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 року.

4. Затвердження переліку потенційно-небезпечних об’єктів м. Чоп.

5. Затвердження орієнтовного плану роботи комісії ТЕБ та НС на 2020 рік.

Щодо першого і четвертого питань виступив працівник Ужгородського МРВ ДСНС України у Закарпатській області Владислав Пазина, який розповів про забезпечення протипожежного стану на території міста Чоп. Було зауважено, що протягом 2019 року на 226,08% збільшилася кількість пожеж по місту Чоп (23 у 2018 році, 52 станом на 10.12.2019 року). Із метою забезпечення та дотримання вимог у сфері цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки представниками Ужгородського МРВ ДСНС України у Закарпатській області було надано рекомендації щодо основних протипожежних вимог. Також було затверджено перелік потенційно-небезпечних об’єктів м. Чоп у складі 12 об’єктів.

Про стан протипожежного водопостачання за результатами осінньої перевірки вуличних пожежних гідрантів доповів заступник начальника 7 ДПРЧ ДСНС України у Закарпатській області Василь Мучичка. На вуличній мережі водопостачання кількість гідрантів становить 46 одиниць, із яких 8 гідрантів із несправними штоками. Інформація про несправність гідрантів систематично надсилається до ВП “Львівське територіальне управління” філії “Центр будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд” ПАТ “Українська залізниця”, на балансі якої знаходиться водопровідна мережа. Також було зазначено, що наявна кількість гідрантів є недостатньою для міста.

Крім того, міський голова Валерій Самардак зауважив, що у проекті міської мережі водопостачання передбачено встановлення і підключення гідрантів. Роботи з цього питання вже проводяться.

Про стан підготовки підприємств, установ та організацій до роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 року доповіли директори комунальних підприємств “Чистий Чоп” і “Водоканал Чоп” Ростислав Петрушко і Любомир Трут, т.в.о. головного лікаря КНП “Чопська міська лікарня” Світлана Ілюшина, начальник управління освіти, культури, молоді і спорту Марія Лугова, представники АТ “Закарпатгаз” та Чопського прикордонного загону.

Наостанок було затверджено орієнтовний план роботи комісії ТЕБ та НС на 2020 рік.