Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

У ЗОШ №2 імені Іштвана Сечені відбулися урочистості, присвячені завершенню капітального ремонту даху (ФОТО)

0

Сьогодні, 4 грудня, у Чопській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів№2 імені Іштвана Сечені відбулися урочистості, присвячені завершенню капітального ремонту даху будівлі ЗОШ №2. На заході були присутні Чопський міський голова Валерій Самардак, консул Угорщини в Ужгороді Антонія Шоєр Ковачікне, секретар міської ради Михайло Чолавин, депутат Закарпатської обласної ради Йожеф Баторі, представники депутатського корпусу Чопської міської ради, начальник Управління освіти, культури, молоді і спорту Марія Лугова, священнослужитель римсько-католицької церкви отець Петер, представники реформаторської громади.

Свято розпочалося з молитви та освятив приміщення школи отцем Петером. Після чого з пісенними та танцювальними номерами виступили учні ЗОШ №2.

Слова подяки висловив директор загальноосвітньої школи №2 імені Іштвана Сечені Василь Мага: “Із новим дахом наша школа стала безпечнішою, красивішою, кращою. І це подарунок від багатонаціональної громади міста Чоп. Цей подарунок для нас дуже дорогий, адже він свідчить про те, що у місті Чоп живе одна сім’я, яка говорить різними мовами, але думає однаково, відчуває однаково. Висловлюю вдячність усій громаді, міському голові, міській раді та депутатському корпусу”. Також директор вручив подяки за проведення капітального ремонту міському голові Валерію Самардаку, Оскару Балогу як представнику депутатського корпуса, начальнику управління освіти, культури, молоді і спорту Марії Луговій та отцю Миколаю, який брав безпосередню участь у будівництві.

Із вітальним словом виступив очільник міста Валерій Самардак: “Напередодні Мікулаша ми встигли усе доробити. І я висловлюю подяку за допомогу директору школи, депутатському корпусу. Однак роботи ще багато. На 2020 рік ми вже їх плануємо. Хочу окремо подякувати генеральному консули Угорщини в Ужгороді Йожефу Бугайлу за те, що він протягом усього часу переймався проведенням ремонтних робіт. І я сподіваюся, що наступним етапом ми спільно зробимо фасад нашої рідної школи №2 імені Іштвана Сечені.

Також для потреб учнів початкових класів було вручено принтер, кошти для придбання якого було виділено на засіданні 45 сесії.

Наостанок привітальні слова висловила консул Угорщини в Ужгороді Антонія Шоєр Ковачікне.