Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

У міській раді засідали комісія з питань погашення заборгованості та міська робоча група з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення (ФОТО)

0

Сьогодні, 10 вересня, у Чопській міській раді відбулося спільне засідання міської комісії з питань своєчасності і повноти сплати податків та погашення заборгованості із заробітної плати та інших соціальних виплат та міської робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства у частині мінімальної заробітної плати.

На засіданні розглянули питання щодо боргів зі сплати фізичними особами підприємцями Чопа єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування, та виплати роботодавцями заробітної плати нижче мінімального рівня, відповідно до інформації Ужгородського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Закарпатської області.

За результатами проведеної станом на сьогодні інформаційно-роз’яснювальної роботи із роботодавцями щодо виплати заробітної плати нижче мінімального рівня, деякі працівники працюють неповний робочий час, деякі – в той чи інший період перебували у відпустці чи на лікарняному, у зв’язку з чим їм була виплачена заробітна плата відповідно до фактично відпрацьованого часу. Усі місячні посадові оклади у штатних розписах розраховані за повний робочий день, не нижчі законодавчо встановленого мінімуму; єдиний соціальний внесок сплачується роботодавцями від заробітної плати не нижче мінімального рівня.

Підприємці, які відреагували на надіслані їм запрошення про наявність боргу зі сплати єдиного соціального внеску, обіцяли з’ясувати це питання в державного реєстратора, органах фіскальної служби та Пенсійного фонду.

Нагадуємо, що борг із ЄСВ є єдиним боргом, який не можна розділити на декілька платежів. Пеня та штрафні санкції нараховуються за невчасну плату на всю, а не залишкову суму боргу. Пеня не нараховується лише протягом 60 днів з дня виникнення боргу. Несплата ЄСВ позбавляє права на зарахування періодів у повному обсязі до страхового стажу необхідного для призначення пенсії та страхових виплат за соціальним страхуванням.

Телефони, за якими можна звернутися до Ужгородського управління ГУ ДФС у Закарпатській області з питань погашення боргу: приймальня 64-37-35, сектор погашення боргу – 64-21-77, центр обслуговування платників 64-05-75.