Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

У Чопі відбувся ІІІ-й Всеукраїнський форум учасників бойових дій на сході України “Загартовані війною” (ФОТО)

0

У неділю, 25 серпня, у Чопі відбувся ІІІ-й Всеукраїнський форум учасників бойових дій на сході України “Загартовані війною”, організований із нагоди святкування 28-ї річниці Дня Незалежності України “Хай буде вільна Україна на всі віки, на всі часи”.

Захід розпочався на площі Європейській  показовим виступом спецпідрозділу  Чопського прикордонного загону. Після цього військовослужбовці з міста Києва, Закарпатської, Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської та Волинської областей урочистою ходою пройшлися вулицею Головною до Чопського міського Будинку культури, де пройшов святковий концерт. Із пісенними і танцювальними номерами учасників форуму вітали вокальний ансамбль “Талісман”, народний аматорський колектив східного танцю “Наргіс”, ансамбль студії сучасної естрадної пісні “Феєрверк”, аматорський  ансамбль сучасного танцю “Арабеск”, вокальний ансамбль “Чупачупс”, солістки Будинку культури Анна Павлечко, Віра Сентипал, Вікторія Грішин, хор ветеранів війни та праці міста Чоп.

Присутні хвилиною мовчання вшанували загиблих воїнів-захисників України.

Чопський міський голова Валерій Самардак нагородив учасників форуму грамотами, зазначив, що проведення таких заходів має неабияке значення для міста, та зауважив, що і в подальшому буде підтримувати їхню організацію.

Долучився до привітань і голова Закарпатської ОДА Ігор Бондаренко та його заступник Ярослав Галас. Єпископ Мукачівсько-Карпатської єпархії Віктор Бедь провів молитву за українськими воїнами.

Голова “Української асоціації інвалідів АТО в Закарпатській області” Вячеслав Харченко нагородив учасників бойових дій на сході України медаллю “За оборону рідної землі” та відзнакою “Хрест бойового братерства”. Також відзнаку  “Орден матері бійця АТО” було вручено директору міського Будинку культури Вірі Сентипал.

Після завершення концерту учасники форуму мали можливість поспілкуватися та поласувати на польовій кухні смачні армійську гречану кашу і бограч.

Фото інтернет-видання
“Трибуна”