Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Відбулося засідання комісії з питань ТЕБ і НС (ФОТО)

0

Сьогодні, 20 серпня, у міській раді відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Окрім членів комісії ТЕБ і НС, також були присутні начальник управління освіти, культури молоді та спорту Марія Лугова, представник виробничого підрозділу “Львівське територіальне управління” філії “Центр будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд” ПАТ “Українська залізниця” Василь Лукеча.

На засіданні було розглянуто наступні питання:

1. Результати обстеження стихійних (несанкціонованих) місць відпочинку на водних об’єктах.

2. Стан протипожежного водопостачання.

3. Про вжиття відповідних заходів для попередження виникнення загорянь на полігоні твердих побутових відходів.

Щодо першого питання виступила начальник відділу з питань режимно-секретної та мобілізаційної роботи, ТЕБ і НС Лариса Фомічова, яка доповіла про комісійне обстеження всіх місць масового відпочинку населення на водних об’єктах, зокрема стихійних: водний об’єкт, що розташований на вулиці Приозерній, на вулиці Степовій, ставок поблизу Мукачівського шосе. Результати роботи комісії буде подано до регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Про стан протипожежного водопостачання розповів в.о. начальника 7 ДПРЧ ДСНС України у Закарпатській області Василь Мучичка. Станом на серпень 2019 року кількість гідрантів на вуличній водомережі становить 46 одиниць, з яких у 7 несправні штоки. Наявна кількість пожежних гідрантів є недостатньою для міста. Такі вулиці, як Заводська, Шкільна, Нова, Нефелейч, Фізкультурна, Берегівська, Перемоги, Спортивна, Маяковського, Московська, проспект Миру взагалі без жодного пожежного гідранту, що ускладнює гасіння пожеж, адже пожежна техніка для заправки водою повинна їздити до віддалених місць розташування вододжерел. Також було запропоновано представнику ВП “Львівське територіальне управління” філії “Центр будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд” ПАТ “Українська залізниця” спільними силами відремонтувати один гідрант на вулиці Пушкіна.

В.о. директора КП “Чистий Чоп” Ігор Ларьков проінформував, що полігон твердих побутових відходів загороджений, постійно проводиться рекультивація сміття. Крім того, заплановано відмежувати приватний сектор від сміттєзвалища для уникнення загоряння побутових відходів та облаштувати ємності з водою на час пожежонебезпечного періоду.