Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Відбулося засідання спостережної комісії (ФОТО)

0

Учора, 5 серпня, у міській раді відбулося засідання спостережної комісії. Окрім членів комісії у засіданні взяли участь: начальник Ужгородського МРВ філії ДУ “Центр пробації” Сергій Галушка, заступник начальника старший лейтенант внутрішньої служби Володимир Ігнат, сімейний лікар КНП “Чопський центр первинної медико-санітарної допомоги” Марія Чорі.

Станом на 5 серпня 2019 року на обліку перебуває 7 осіб віком до 35-ти років, засуджених до покарань, не пов’язаних із позбавленням волі, із яких 1 особа неповнолітня.

Під час засідання обговорено основні положення Закону України “Про соціальну адаптацію осіб, які відбувають чи відбули покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк”. Визначено головні напрямки роботи, відповідно до повноважень, з правової, економічної, психологічної, організаційної та соціальної підтримки осіб, які потребують соціальної адаптації для їх повернення до самостійного загальноприйнятого соціально-нормативного життя в суспільстві.

Спостережна комісія також обговорила порядок взаємодії з забезпечення організації виховної, інформаційно-роз’яснювальної роботи з особами, які звільняються з місць позбавлення, або обмеження волі, та надання допомоги в соціальній адаптації засудженим після звільнення, відповідно до спільного наказу Міністерства юстиції України, Міністерства соціальної політики України, Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства внутрішніх справ України від 03.04.2018 №947/467/609/280 “Про затвердження порядку взаємодії установ виконання покарань, уповноважених органів з питань пробації та суб’єктів соціального патронажу під час підготовки до звільнення осіб, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк”.

Основна мета роботи із зазначеною категорією молоді – здійснення соціально-профілактичної роботи щодо запобігання негативним явищам та їх подолання, профілактика  злочинності  серед  молоді,  визначення суті проблем, які стоять перед ними, знайти шляхи та методи їх подолання, види та напрямки роботи в індивідуальному порядку. А найголовніше — пробудити інтерес до своєї особистості, власних позитивних якостей, задуматись про своє життя та майбутнє, налаштуватися на позитив, який буде спонукати до хороших вчинків.