Чопська
міська рада

Офіційний веб-сайт

Інформація про роботу Центру надання адміністративних послуг протягом І півріччя 2019 року

0

Центр надання адміністративних послуг Чопської міської ради (далі – ЦНАП) здійснює свою діяльність за принципом «єдиного вікна», тобто прийом документів та видача результатів послуг здійснюється виключно через адміністраторів ЦНАПу.

Основною перевагою Центру є максимальне спрощення отримання адміністративних послуг населенням за мінімальної кількості відвідувань та в найкоротші терміни, а також відсутність контакту суб’єкта звернення з суб’єктом надання адміністративної послуги, що виключає корупційну складову в отриманні адміністративних послуг.

Прийом суб’єктів звернень у ЦНАП становить п’ять днів на тиждень  без перерви на обід.

Штатна чисельність Центру становить сім штатних одиниць, але на теперішній час працюють керівник – адміністратор, адміністратор, два адміністратори-державні реєстратори та начальник відділу РД.

Через ЦНАП надають послуги 7 служб міської ради: відділ архітектури та містобудування, відділ земельних відносин, відділ економіки та інвестицій, відділ міського господарства, служба у справах дітей, відділ реєстраційних дій, управління праці та соціального захисту населення.

Для ефективної реалізації повноважень Чопської міської ради попередньо були укладені Угоди про співробітництво з органами виконавчої влади, а саме: Управлінням Держгеокадастру в Ужгородському районі Закарпатської області, Департаментом екології та природних ресурсів Закарпатської обласної державної адміністрації, Управлінням ДСНС в Закарпатській області та Головним управлінням Державної міграційної служби.

Завдяки укладеним Угодам мешканці міста мають змогу отримати адміністративні послуги вказаних органів виконавчої влади безпосередньо у місті Чоп, що значно економить час та кошти населення.

Кількість послуг, які можна отримати у ЦНАПі, зросла у звітному періоді до 167.

Найбільш популярними послугами, які надані через ЦНАП є послуги:  реєстрація/зняття з реєстрації місця проживання, видача довідки про реєстрацію місця проживання, передача у приватну власність земельних ділянок та жилих приміщень у власність громадян, надання адресних довідок, видача витягів з ДЗК, надання довідки про нормативно-грошову оцінку земельних ділянок, вклеювання фотокарток до паспорта громадянина України при досягненні 25- та 45-ти річного віку.

За 2019 рік (І півріччя)  ЦНАПом було надано 660 адміністративних послуг. З них: відділу Держгеокадастру в Ужгородському районі Закарпатської області – 37 , РВ ГУ ДМС – 13, Департаменту екології та природних ресурсів – 11, відділ архітектури та містобудування –3, УПСЗН – 33, відділ земельних відносин – 30, відділ економіки та інвестицій – 14, відділ міського господарства – 13, ССД – 2, відділ реєстраційних дій – 504.

Адміністратором-державним реєстратором відділу реєстраційних дій Центру надання адміністративних послуг Чопської міської ради  було прийнято та опрацьовано за І квартал 2019 року 140 заяв у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень.

Адміністратором-державним реєстратором відділу реєстраційних дій Центру надання адміністративних послуг Чопської міської ради  було прийнято та опрацьовано за І квартал 2019 року 100 заяв у сфері державної реєстрації фізичних та юридичних осіб підприємців.

ЦНАП постійно удосконалює свою роботу, розширює спектр послуг, забезпечує комфортне перебування відвідувачів у ЦНАПі та високу якість обслуговування. Велика увага приділяється підвищенню рівня професіоналізму, обізнаності адміністраторів щодо надання адміністративних послуг. Вся робота в ЦНАПі спрямована на якісне обслуговування населення за якомога коротший термін без порушення законодавства.